Mihajlović: „Jadar“ dobar za Srbiju, poštovaće se svi standardi zaštite životne sredine

Ostavite komentar


  1. Glupe li zene, sacuvaj boze…

    Znaci, kad Vucic ne bude vise bio predsednik, nece vise biti ni Srbije, sta li?

  2. Bolesna opsesivnost da se zadovolje strani interesi na ustrb ekologije u Srbiji. Plavusa takodje misli da je vucic kralj sunce. Nadam se da ce uskoro probuditi iz zimskog sna sa krivicnom prijavom.

  3. Niceg se ne plasimo. Raskopajte zemlju Srbiju, pretvorite je u rudnike a Srbe u rudare da rade pa i bez plate, samo da vama bude dobro i da vam nista ne zafali. Sta ce nam lepo podrinje, prelepa Sumadija sve to treba unistiti zarad onih koji to ne vide i ne cene. Neka vam je Bog u pomoci….

  4. Ipak mislim da je „Jadar“ i ekploatacija sirovine litijuma dobar jedino za polumafijaški Rio Tinto i za džepove- tačnije tajne račune- vrhuške iz SNS-a kojima će najverovatnije leći „debele“ provizije kao zahvalnost za dobro odrađeno trovanje Srbije.

  5. Nece narod dirati drzavu ali neda svonu imovinu Ko moze nasilno da uzme licnu svojinu Na trebanu nasa polja a baterije nek prave nevde drugde ako im dozvole

  6. Sve bi dali i obećali samo da se dokopaju provizije. Šta ih briga za posledice, njih neće pogoditi. A i računica

  7. Tacno je da je vlada postala zastupnik interesa velikih svetskih kompanija. U ovom slucaju Rio Tinta.
    Sta nama moze pokazati ta studija o uticaju rudnika na zivotnu sredinu, kada znamo da ce ogromne kolicine toksicne vode i sumporne kiseline otici u zemlju, vodu i vazduh te trovati ceo ekoloski sistem.
    To je samo jedan aspekt a ima ih vise. Da li je ova ministarka cula i videla kako izgledaju napusteni rudnici ove kompanije? Da li je Srbija jedina zemlja u kojoj postoje rezerve litijuma? Kao da ce bez „naseg“ litijuma stati proizvodnja baterija u svetu!?
    Nego smo zemlja u kojoj su labavi zakoni u tom smislu a vlast potkupljiva i hoce da radi na stetu svog naroda.
    Ne smemo dozvoliti ni jedan rudnik litijuma u Srbiji inace ce posledice biti vidljive i pogubne tek za 30-40 godina. Ne smemo kazati sta nas briga za nase potomke!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.