Zorana Mihajlović u višednevnoj poseti Kini

Ostavite komentar


  1. Jel ovo vest ili saopštenje ministarstva?
    Dali ćemo biti obavešteni na sličan način šta će u Kini raditi i ostali članovi delegacije?
    Dali su oni tamo zajedno ili su ne daj bože u nekoj svadji?
    A i ti povoljni krediti za poslove koji se dodeljuju direktno onome ko je kredit i dao.

  2. Neka mi neko pojasni, zašto da se buši, maltene jedino brdo u Vojvodini – kao da su u pitanju Alpi – ako već nema novca za pročišćavanje zamuljenih kanala i privođenje prvobitnoj nameni, još od Marije Terezije, navodnjavanju retko plodne ravnice, kako onih većih (na primer, Dunav Tisa Dunav, Veliki), do najmanjih po selima ? Ako su reke toliko prljave da ne može zdravo da se kupa u njima, te ako u Vojvodini nema zdrave pijaće vode u 70 % gradova. Ako su luke na Dunavu toliko zapuštene i minimalno iskorišćene, baš kao i ova najveća evropska reka. Ne bi me začudila još dva projekta ( i kredita, naravno), bušenje Vršačkog brega, radi uštede goriva i skraćivanja puta do EU, tačnije, Temišvara kao i premošćavanje Palićkog jezera. Ideju su promovisali ideolozi DS, a ovi je usavršavaju. Ako je odgovor, zaštita Fruške Gore od tranzita, onda ga treba zabraniti. Ušteda goriva i vremena do Rume, i dalje na jug, neozbiljan je odgovor u jednoj od najsiromašnijih evropskih zemalja.

  3. Kinezi nam renoviraju prugu BGD -NS vec 10 godina i vozovi i dalje idu 30 na sat. Dokle cete s njima ugovarati poslove?

  4. Verovatno ce da u ime Srbije kupi po basnoslovnim cenama robu i usluge, a kad se vrati reci ce – sklopljeni su ugovori vredni milijarde evra. Da, ali za prodavce iz Kine, a za nas duznicko ropstvo

  5. Najveci uspeh bi bio kad bi se postiglo da srpske gradevinske kompanije koje imaju svetski znacaj u niskogradnji, dobiju status glavnog izvodaca i time i reference jer ovako samo kao podizvodaci ne samo da zaraduju mrvice nego i polako ali sigurno gube rating! Nije istina da krediteri uvek insistiraju na svojim kompanijama nego treba primeniti vise znanja i umeca u prgovorima koji prethode ugovorima pa ce doci i uspeh!

  6. "Trećina na gradilištima radi na crno"… Nista za to, idem malo da prosetam do Kine!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.