Zrenjanin domaćin 6. Simpozijuma o pivarstvu 1Foto: Shutterstock / NaturalBox

Šesti naučno-stručni Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Pivo, pivarske sirovine i oprema“ biće održan u Zrenjaninu od 25. do 27. oktobra.

Prijavljeni su učesnici iz zemlje i inostranstva, a biće predstavljeno 30 naučnih radova iz oblasti pivarstva.

„Prijavili su se učesnici iz vodećih instituta iz Kine, njihovog Nacionalnog instituta za fermentacione tehnologije, dela koji se bavi pivarstvom. Iz bližeg okruženja, imamo učesnike iz Bugarske, Hrvatske, Slovenije. Broj učesnika iz ovih država s povećava, to više nisu pojedinačne, već veći broj različitih institucija i veći broj učesnika iz tih ih pojedinačnih institucija sa različitim i zanimljivim temama“, najavljuje profesor dr Viktor Nedović, predsednik naučnog odbora Simpozijuma o pivarstvu.

Simpozijum se održava u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

Simpozijum se održava u Hotelu „Vojvodina“. Suorganizatori su Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Zrenjanina, Udruženje prehrambenih tehnologa Srbije iz Beograda, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Turistička agencija Karavan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari