Zrenjanin: Prodati Jugoremedijini objekti u Nišu za 50 miliona 1Foto: N.Jakovljev

Stečajni upravnik Jugoremedije AD Radovan Savić danas je obavio prodaju preostale imovine ove fabrike u Nišu.

Na danas održanoj licitaciji nezavršene objekte koje je svojevremeno kupio Jovica Stefanovič Nini na dva hektara atraktivnog placa u Nišu, kod aerodroma i auto-puta, za 50 miliona dinara kupila je fima koja se bavi igrama na sreću „Triple crown“ iz Niša.

Zemljište vredi mnogo više, može se nezvanično saznati, ali pošto nije bilo konverzije Jugoremeidja u stečaju mogla je da proda samo nezavršene objekte.

Interesenata je bilo četvoro, saznajemo nezvanično. Kontroverzni niški biznismen Jovica Stefanović Nini lično je došao u Zrenjanin i prespavao ovde kako bi završio posao ali nije uspeo.

Na licitaciji su učestvovale firme Nelt, Triple crown, Slot klub Kentaki i Jovica Stefanović, nekadašnji vlasnik Jugoremedije čija je privatizacija poništena.

Jugoremedija AD u stečaju postoji još samo na papiru, i nema veze sa objektom fabrike u Zrenjaninu koji je odavno našao novog vlasnika.

Sada, kada je prodata preostala imovina, Jugoremedije u stečaju preostali su još samo parnični postupci, kaže stečajni upravnik.

Najveći „zalogaj“ biće parnica sa Union medikom iz Novog Sada za licence koje je Jugoremeidja imala za lekove a koje je ova firma kao zakupac odnela sa sobom, zbog čega je stečajni upravnik poveo spor oko intelektualne svojine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari