Zrenjanin raspisao poziv za nabavku kotlova na gas, biomasu i toplotne pumpe 1Foto: Pixabay/Michal Jarmoluk

Zrenjanin je raspisao javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima na teritoriji grada za smanjenje zagađenja vazduha prelaskom na ekološki prihvatljivije energente, odnosno za nabavku kotlova na gas, biomasu i toplotne pumpe, a rok za podnošenje prijava je do 31. jula.

Sredstva se mogu iskoristiti za nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas zamenom postojećih uređaja, a udeo sredstava podsticaja iznosi 50 odsto od ukupne vrednosti po pojedinačnoj prijavi, maksimalno 85.000 dinara za porodične kuće.

Poziv se odnosi i na nabavku i instalaciju kotlova na biomasu zamenom postojećih uređaja (ložišta – ugalj, mazut, lož ulje, drvo), a podsticaj iznosi 50 odsto od ukupne vrednosti po pojedinačnoj prijavi, maksimalno 110.000 dinara, takođe za porodične kuće.

Može se konkurisati i za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi za porodične kuće, zamenom postojećih uređaja (ložišta- ugalj, mazut, lož ulje, drvo) za šta podsticaji iznose polovinu od ukupne vrednosti, a maksimalno 200.000 dinara po prijavi.

Prijavni obrazac za Javni konkurs može se preuzeti na internet stranici Grada Zrenjanina, kao i u mesnim zajednicama prema adresi stanovanja ili u Odeljenju za privredu u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari