ZZŠ protiv nezakonite odluke Skupštine grada 1

Odbornici opozicione Zajedno za Šumadiju najavili su tužbu protiv Upravnog odbora i menadžmenta Apoteke Kragujevac, „ukoliko ta ustanova na osnovu nezakonite odluke Skupštine grada, u gradsku kasu uplati 80 odsto, odnosno 350 miliona dinara svog prihoda“.

Informaciju o pripremljenoj tužbi protiv UO i poslovodstva Apotekarske ustanove, odbornička grupa ZZŠ u lokalnom parlamentu saopštila je nakon poslednje odluke Skupštine grada, prema kojoj su Apoteke Kragujevac u obavezi da 80 odsto svojih prihoda uplate u gradski budžet.
U ZZŠ tvrde da su, kao i ostale odborničke grupe u gradskoj Skupštini, dobili pismo menadžmenta i Sindikata Apoteka Kragujevac, uz koje je priložena i odluka Državne revizorske institucije (DRI), u kojoj je konstatuje da je odluka SG o prisvajanju prihoda Apotekarske ustanove nezakonita. Isti stav imaju u ministarstva zdravlja i za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i Lekarska i Farmaceutska komora Srbije.

Odbornici ZZŠ obavestili su javnost i da je gradska kasa u svakodnevnoj blokadi već, kako tvrde, 222 dana, kao i da je ,,Energetika“, koja toplotnom energijom snabdeva više od 20.000 stanova, ustanova i privrednih subjekata u gradu pod blokadom od 927 milona dinara, čime se „dovodi u pitanje predstojeća grejna sezona u Kragujevcu“.

Istovremeno, navode u ZZŠ, progon političkih protivnika ne prestaje, te je tako odbornica te stranke Katarina Mihailović dobila otkaz na „Šumadija sajmu“, zbog toga što se, kako tvrde u Zajedno, nije pojavila na poslu zbog učešća u radu Skupštine grada, „iako odbornik, u tom slučaju, ima prava da odsustvuje s posla.“


Dve godine bez konkursa za medije

Medijska situacija u gradu, ističu u odborničkoj grupi ZZŠ, sve je gora. Televiziji Kanal 9 isključen je signal zbog besparice uzrokovane i činjernicom da gradska uprava već dve godine ne raspisuje konkurse sa finansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja. U Televiziji Kragujevac zaposleni nakon sumnjive privatizacije organizuju štrajkove zbog toga što novi vlasnik biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević ne ispunjava obaveze iz kuprodajnog ugovora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari