Ministarstvo poziva na javne konsultacije o Strategiji zaštite životne sredine u Srbiji 1Foto: Pixabay / geralt

Ministarstvo Srbije za zaštitu životne sredine je objavilo poziv za učešće javnosti u procesu konsultacija u vezi s izradom desetogodišnje Strategije zaštite životne sredine koje će trajati do 3. oktobra.

Ministarstvo je pozvalo predstavnike svih organa javne vlasti, zainteresovane građane i građanke, privredna društva, organizacije civilnog društva, predstavnike akademske zajednice i druge zainteresovane subjekte da se uključe u postupak konsultacija o radnoj verziji Strategije zaštite životne sredine – Zelena Agenda Republike Srbije za period 2024 – 2033. godine sa Akcionim ; planom koji je sastavni deo Strategije i radnoj verziji Izveštaja o strateškoj proceni uticaja Strategije na životnu sredinu.

Radna verzija Strategije zaštite životne sredine sa Akcionim planom i radna verzija Izveštaja o proceni uticaja Strategije mogu se naći na internet stranici Ministarstva zaštite živote sredine.

Sugestije i komentari se dostavljaju isključivo na obrascu koji se može naći na sajtu, najkasnije do 3. oktobra, elektronskim putem na imejl adresu [email protected].

Privredna komora Srbije je takođe pozvala sve zainteresovane članice da se uključe u konsultacije i da svoje primedbe, predloge i sugestije dostave putem elektronske pošte na adresu [email protected] do 25. septembra. PKS će zatim objedinjene komentare članica PKS dostaviti Ministarstvu zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari