Odakle u Srbiji natprosečni prinosi pšenice u godini koju su obeležile ekstremne temperature i suša?

Ostavite komentar


  1. Ja sam imao prinos 3t u parceli veličine 0,40ha ko ne veruje može doći da vidi u ambaru.

  2. Globalno otopljene mora da poveca kolicinu padavina po definiciji. Problem je prostorna i vremenska distribucija tih padavina i ona moze da bude nepovoljna po poljoprivredne useve i zivot ljudi generalno.

Ostavite komentar


Klimatske promene

Plastika čini oko 80 odsto morskog otpada: Deset najčešćih proizvoda koji završe na plažama 10

Plastika čini oko 80 odsto morskog otpada: Deset najčešćih proizvoda koji završe na plažama

Plastika je važan materijal u našoj ekonomiji, ali može da ima negativne uticaje na životnu sredinu i zdravlje kada se zloupotrebljava. Samo čepovi od boca deo su skoro 26 miliona tona plastičnog otpada koji se generiše svake godine u Evropi, od čega se veliki deo odlaže na plažama širom sveta, ukazuju iz Evropske komisijie, dodajući da je oko 80 odsto morskog otpada plastika.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.