„1 od 5 miliona“: Da li je Aleksandar Marković nekada posetio pozorište?

Ostavite komentar


  1. Srpski političari u pozorište ulaze samo kao djaci,sa školom,bez obzira na partiju. Njima je „pozorište“ kad odu na nastup neke pevaljke ili pod šatru u Dragačevu. Riba od glave smrdi pa tako i ono malo što je ostalo od srpske kulture.

  2. U ovom slučaju zakon je jasan „Član 7.
    Grb i zastava Republike Srbije mogu se upotreblјavati u umetničkom stvaralaštvu,
    nastavnom i obrazovnom radu na način kojim se ne vređa javni moral, ugled i dostojanstvo
    Republike Srbije.“
    Znači ukoliko se striktno bude poštovao zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije gospodin Trifunović treba da krivično odgovara.

    1. A u clanu 176 jasno pise da takvo delo nece biti kaznjivo ukoliko je u pitanju ozbiljna kritika izneta u okvirima naucnog, knjizevnog i umetnickog dela, itd itd…
      Znaci informisite se.

  3. 95% stanovnika Srbije nije bilo u pozoristu. Razlog je teska finansijska situacija u kojoj smo nas istih 95% stanovnistva. I koji imamo razne druge probleme da bi preziveli. A bez odlaska u pozoriste se moze ziveti normalno,gospoda glumci su u punom gasu da su oni umetnici kao da su bozanska bica. Drugari glumci su preteca dvorskih luda,oni glume za novac a ne iz ideala. Isto tako 95% glumaca koristi alkohol ili psihoaktivne supstance. I sad oni trebaju trebaju da menjaju vladajucu partiju. Pa zar sve nije jasno oni su izkonstruisani kao lazna opozicija od strane SNS isto kao i Seselj sa svojom strankom.

  4. Čudno je da se niko od kulturnih radnika nije oglasio povodom ovog događaja,Ako poslanik SNS misli da sve glumce koji su glumili Hitlera treba pohapsiti ili pobiti,to je njegov nivo saznanja i znanja,ali oni koji znaju šta je umetničko delo,šta je scenario i scenarista,režiser,glumac,moraju da reaguju i objasne onim primitivnim o čemu se radi.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.