Maja Gojković, predsednica Narodne partije i članica Predsedništva URS, kaže za Danas da je dobila pritužbe zaposlenih u Javnom komunalnom preduzeću „Put” iz Novog Sada da su maltretirani na radnom mestu, odnosno da se „nad njima vrši mobing“. Konkretno, traženo im je da sakupe 50 potpisa za listu DS ili da daju donaciju od 90.000 dinara. U suprotnom, prete im otkazom”, tvrdi Gojkovićeva.


Prema njenim rečima, Narodna partija će nastaviti da prikuplja podatke da li se ovo radi i u drugim javnim preduzećima u Novom Sadu. „Molimo da nam se jave svi koji imaju problem ove prirode”, poručuje Maja Gojković, nekadašnja gradonačelnica Novog Sada, koja će se za tu funkciju kandidovati i na predstojećim lokalnim izborima.

Aniko Muškinja Hajnrih, pokrajinska ombudsmanka, kaže za Danas da nije dobila pritužbe ove vrste, „ali i da smo ih dobili, nismo nadležni da postupamo u predmetima radno-pravnog karaktera”. „Zakon propisuje šta se smatra mobingom i koja su prava zaposlenih u tom slučaju”, navodi Muškinja Hajnrih.

Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku, ističe za Danas da ovo nije mobing, „već zloupotreba službenog položaja”. Kako dodaje, ukoliko su navodi Maje Gojković tačni, „u pitanju je povreda radnog odnosa i zaposleni tog preduzeća bi trebalo da ceo slučaj prijave radnoj inspekciji”. „Ovo je ozbiljna stvar i potrebno ju je istražiti do kraja kako bi se utvrdila istina”, upozorava Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari