Parada pomerena za dan zbog obaveza predsednika?

Pripreme za vojnopolicijski defile u Nišu 10. maja "Odbrana slobode"

Ostavite komentar


    1. …..a da ga kojim slučajem Putin pozove 10.05. sav cirkus bi bio pomeren za 11.05……..jel’ tako psihopatići-pa ima li iko u toj vojsci,državi,vladi, bar malo kičme,mozga,obraza ….???

      1. Vučić će ostati upamćen kao sveopšti vladar svemira,ne samo da sve može,sve zna,već on prkosi zakonima fizike,bude na dva različita mesta u isto vreme,a sad vidimo pomera datume,piše istoriju….e blago nama!!!

        1. Miloše, postoji čovek koji moze da bude na pet razlicitih mesta u isto vreme-Vulin.

      2. Sve je to podcinjeno Luciferu? Nema tu kicme, morala, dostojanstva, Antihrist je zavladao na delu su Biblijska prorocanstva i tako ce biti do drugog dolaska Hrista Boga nasega?

    2. I ne bi trebalo da bude slučajno, kad su svi pioni neustavnog vrhovnog komandanta (u ustavu nema te definicije, ali ustav i inače se koristi kao toalet papir), u Nišu – pa da ih spakuju ili u Niški zatvor ili u Nišku psihijatrijsku bolnicu, u Gornjoj Toponici!
      Ali Srbija nema sreću, i nikad je nije imala…
      Danas ima samo nesrecu!

    3. Ponos i dika policije i vojnika? Zemljo dembelijo, zemljo nedodjijo narode bez casti i morala?

    4. Staljin, Musolini, Idi Amin, Bokasa, Neron, Đuzepe Broz, Adolf, Franko, bili su pilići za njega.

  1. Deseti ? Koja glupost! Taj datum ne predstavlja ništa. Ako je već odlučio da bude negde drugde a ne u Srbiji onda je 15. maj taj datum za obeležavanje pobede nad fašizmom jer je tek tada Nemačka kapitulirala u Jugoslaviji.
    Ali to je za njih nedokučivo.

    1. Da nije tužno bilo bi smešno…..ovaj stručnjak će početi i Božić da nam pomera-neverovatna bahatost !

    2. Da proslavljamo 15. maj, dan kada je fašistička Nemačka kapitulirala u Jugoslaviji? E, svašta! Ovaj predlog (15 maj) najbolje pokazuje kuda bi nas odvele proizvoljnosti, a ujedno i kako dobro naš predsednik „pliva“ u složenim međunarodnim okolnostima. Vremena se menjaju, a to mnogi ne osćaju.

      1. A zasto da ne? USA obelezava datum kada se predao Japan. Na ovoj teritoriji su se borbe zavrsile 15. Maja. U SFRJ se obelezavao i taj datum.

  2. Ako ovaj jadni nesposobni lažov bude „zauzet“ 31. decembra, da li će glupi narod u Srbiji dočekati sledeću Novu godinu „zlatnog doba“ između 1. i 2. januara, ili će vučić leks specijalisom uvesti 32. decembar!
    Srbija – uništena država!

  3. Auu pa mi smo pravi indijanci!Kakva Severna Koreja ovo,pa nemam reci.

    1. Sizofrenija na delu ludog i psihicki bolesnog Vucica…BRUKA I SRAMOTA SRBIJE

      1. Vojska je na rubu egzistencije, manjka joj svega, ponajviše kadrova. A gospoda arče novce, maltretiraju narod a sve to košta. Učesnici mole boga da im vozila ne stanu u toku defilea jer znaju šta koriste. A ovamo, pumpaj ponos, vojska je to bajo moj!!

      2. Neje bre, pogrešna dijagnoza, to ti je udžbenički slučaj paranoje.Toj ti je boles što bez gljivica zarazi porodicu , selo, grad, državu.zar ne vidiš koliko ih je istih.I Zorana, i Ivica i Krkobaba, i ona što je postala otac, a muško se oblači, svi , bre ministri , pa i onaj musliman iz Pazara, pa 700.000 botova što dolaze na sendvič gozbu.Aman zaraza, vakcina za to nema, samo ona košulja bez rukavi, ali nema mesta za toliki bolesni da ih strpu u ludare.

  4. Fašisti ne slave dan pobede ivo je samo maska. Gde su predstavnici partizanskih jedinica, gde su venci na njihovim spomenicima, gde su venci na grobu vrhovnog komandanta ? Za mene su bili i ostali fašisti ovi na vlasti (vuk u jagnjećoj koži).

  5. kakve karikature ova dvojica,stefanovic i dezerter vulin!?

  6. druže kim nismo vas prepoznali da ste to vi. dobrodošli na poziciju predsednika srbije !

  7. AV pomeri brdo na koridoru, ode u Kinu u izlizanim farmerkama, uvede Srbiju u „zlatno“ doba,……, e pa može i Dan pobede da pomeri za jedan dan.

    1. Ako se zbog Putina moglo pomaknuti 3 dana Dan oslobođenja BG, onda i AV zaslužuje barem 1 dan.

      1. Sve je to podcinjeno Luciferu? Nema tu kicme, morala, dostojanstva, Antihrist je zavladao na delu su Biblijska prorocanstva i tako ce biti do drugog dolaska Hrista Boga nasega?

  8. Psihicke bolesti nisu epidemijskog karaktera, medjutim umobolnik je inficirao Srbiju koja je uronula u ludilu za koje u medicini nepostoji lek?

  9. General bi da ratuje, drugi da ginu, a on da kaci cinove, dobija lepu platu, penziju i da sad drzi predavanje.

  10. Ova parada bez ponosa odavno je izgubila svrhu osim ličnom podizanju morala lošoj kopiji severnokorejskog manijaka !

  11. Dan Pobede nad fašizmom se slavi u dva dana- zapad ga slavi 8. maja jer je 7.maja 1945. pred generalom Ajzenhauerom i u prisustvu jednog ruskog generala general pukovnik Jodel potpisao bezuslovnu kapitulaciju Nemačke. Staljin nije bio zadovoljan ceremenijalom pa je zahtevao da se akt potpisivanja kapitulacije obavi još jednom uz veće prisustvo ruskih generala, fotografa i kono snimatelja. Drugo potpisivanje kapitulacije je obavljeno u ruskom štabu u Berlinu-Karlshort, u noći 8. na 9. maj 1945.g. Poslenji potpis je stavljen na dokumenat posle ponoći, znači 9. maja u 1 sat i 16 minuta! Zato Rusi i njima bliske države slave 9. maj kao Dan pobede a zapadne zemlje 8. maj 1945.g.
    Pošto je Vučić svetska sprdačina broj jedan, on je „izmislio“ potpuno novi Dan pobede- koji Nišlije slave 10.maja!

  12. Ne može čovek da održi još jedan istorijski govor iz Albanije.

    1. Bravo. A na slici jedan u plavoj trenerci a drugi u zelenoj pidžami. Pa stali mirno pored letećih ćilimćića.

  13. Možemo mi ovako da lamentiramo do kraja njegovog mandata bez vremenskog ograničanja. Pomeranje istorijskih datuma, ignorisanje ustava, ukidanje penzija pod Vučićem je postalo druga, nova ili virtuelna realnost. Kao uostalom i fktičko priznanje Kosova. Autoritarna vlast je proizvod autoritarne svesti i širi se indukcijom. Zato svako od nas treba da se sabere, da raščisti sa svojim predrasudama i zabludama i da spreman dočeka izbore. Toma je bio surogat predsednik koji je zamenio Tadića, naći će se još neki surogat kandidata za predsednika, ako se već ne pojavi kakav autentičnipredsednički kandidat.

  14. Možda je bilo bolje kad je Tadić topio oružje i tako dobijen čelik poklanjao tadašnjem vlasniku smederevske železare nego, kad sad Vučuić i ova vlada ipak nabavljaju nešto novo, okanite se dnevne politike notorna je činjenica da se u poslednjih tri godine ulaže u vojsku, polako ali sigurno stižu novi avoni, helihopteri, tenkovi i drugo naoružanje čak i to što će „biti prikazano a nemamo“ su sredstva koja su u proceduri uvođenja u upotrebu. A ove priče o diktaturi su najcrnja glupost, razočarao me je čovek koga sam smatrao ozbiljnim.

    1. @Voja
      Tvoje korisničko ime na šiptarskom znači – JAJE.

      E pa ti si kukavičje jaje koje je podmetnuto Srbiji. Isto kao što je to i tvoj idol iz Jajinaca…

    2. bla. bla, truć, truć…..ali ipak nisi odgovorio zašto slavimo 10 maja državni praznik Dan pobede, koji je 9 maja po zakonu, i pored sve besmislene odbrane njegovog veličanstva.

  15. Slika govori više od hiljadur reči. Pogledajte samo ova dva nesrećna slučaja, u ulogama ministara sile, a koji predstavljaju nesrećnu Srbiju u ulozi Parije Evrope…

  16. ZAR VAM NISAM REKAO DA JE NARCIST : Ko pogodi kome sad podilazi dobije ono što sam dobio i ja od „Danasa“!

  17. Ova parada je sprdnja sa zdravim razumom. Izvinjavam zbog izraza ali ne postoji bolja rec za ovo.

  18. Ne treba citati tekst, ne treba pisati komentare,dovoljno je samo pogledati ova dva nesrecnika na slici.

  19. Hahahaha setih se onog klipa: “Gospodjo izvinite da vas pitamo nesto, sta se slavi 14. februara?“ a zena odgovara:“ Osmi mart“ . OBAVEZNO POGLEDTI.

  20. Molim redakciji da ubuduće ne objavljuje slike ove karikature od ministra i tako nam dodatno zgradi dan koji živimo zahvaljući gospodaru.S poštovanjem.

  21. Silovanje i masakar nad pamecu, ove dve zle karikature nisu jos poklekle nad kolicinom vlastite ljigavstine i izopacenosti !?

    1. Kada pogledam ovu dvojicu uniformisanih setim se izreke:“Pošalji budalu u vojsku,sedi kući i plači…“

      1. Duboka je Vučićeva politika. Hoće da narodu ogadi ove likove i da povede Srbiju u Evropu – preko Pekinga, Tunguzije, Moskve i Ankare.

      2. Interesuje me kad jedan ugleda drugog sta pomisle. Vidi koja junacina ili koji idiot. Druga pomisao daje nadu njihovim namucenim dusama

  22. Opozicija ima pravo da se ne slaze sa vlascu ali kad upucuje kritike treba da budu ISTINITE a ne da se svode licne uvrede i opste pljuvanje svega jer deluju ocajno glupo.Vec je najavljeno da stizu novi tenkovi i helikopteri sto je razlog pomeranja jedan dan da bi se pripemila tehnika za defile. Zasto opozicija nije pozdravila dolazak najvece nemacke firme MTU u Srbiju koja otvara novu fabriku i zaposljava nove radnike ili bilo koje druge koja dolazi ? Za njihovu propagandu ovakve vesti im nikako ne odgovaraju, i zbog toga nikad nece ni biti dobra opozicija jer ne rade u korist naroda drzave , vec samo za sebe. Oni su nazalost bruka Srbije i sve dok se promene njihovi skupovi nece biti poseceni.

      1. I Nemaci Tenis je „dosao „pre nekoliko godina ali niko nije uspeo da vidi GDE ?

      2. I to direktno na tinturu? Predpostavljam da je bio prasak kao grom iz vedra neba?

    1. Nego gde je ta fabrika automobila, gde je fabrika čipova, gde je Tennis, i tako dalje, sve besmislice i gluposti vladajućih ne može opravdati ni hiljadu botova.
      A draga gospođo/đice, kada bi plata bila 100 eura, sve fabrike ovog sveta bi došle u Srbiju, nije to poenta, pa valjda ljudi treba da imaju pristojnu zaradu od svog rada, ovako plata tristo eura a prave se čarape, donji veš, kablovi, autonavlake, sve vrhunska tehnologija, koja se za tri dana može raspakovati i preneti u Moldaviju, Zanzibar, Vijetnam…tuga od države

    2. Tako je Ivonice, toliko izrecene nebuloze na malom prostoru i najvece umove sveta bi raspametile i ostavile bez reci?

  23. Nikako mi nije jasno ,kako nasi skolovani oficiri,generali,pukovnici,majori i svi ostali stoje mirno pred jednom karikaturom Vulinom? Sramota.

    1. Sve je to podcinjeno Luciferu? Nema tu kicme, morala, dostojanstva, Antihrist je zavladao na delu su Biblijska prorocanstva i tako ce biti do drugog dolaska Hrista Boga nasega?

  24. More važnije je potpisavanje pravno obavezujučeg sporazuma od neke tamo parade.

  25. Zemljo otvori se progutaj nas!
    Trampe bombarduj nas!
    EU uvedite nam sankcije!
    Vojvodino odcepi se!
    Meteoriti udarite nas!

    1. Sve smo to prosli ali nam pamet nije dosla jer je nikad nismo ni imali? Nezaustavljivo smo krenuli u samounistenju, nikakvo nam drugo zlo netreba sa strane, dovoljni smo sami sebi za propast? Jedino uspesno znamo da za sve gluposti okrivimo druge? Evo prvorodjeni velikomucenik je vec okrivio nas za njegovu propalu nazovi politiku zapravo sedmogodisnju demagogiju, propagandu i svu njegovu nesposobnost?

  26. Vodjini komandosi, kad ih neprijatelji vide umiru odreda, od smeha !

  27. Pa kakva bi to parada bila bez FARAONA iz Cepuljica.Jos bi veci cirkus bio kada bi njome komandovao tetkin nedorasli dezertercic.Glavno da nam je bagra cetiri godine krala penzije i sada se bahato rasipa kao da im je dodovina ili tetkovina.

  28. Bio sam juce poslom u Nisu, na zalost bila je proba vojne parade, iznad nas su leteli avioni, a saobracaj je bio potpuno blokiran, moglo je samo peske da se prodje…nemam nista protiv vojske, rade u vise nego skromnim uslovima, ali da se blokira ceo grad, da moze samo pesice da se krece kroz grad…kome vojska paradom u Nisu pokazuje spremnost i moc? zasto ne odu na Kosovo, pa da paradiraju u Pristini…

    1. Laz . Nije blokiran grad nego jedan bulevar. Ja zivim u tom delu grada

  29. Posle ovog tragi komicnog fotografisanja, socno su se poljubili u usta.

  30. Ih pogledajte tu fotografiju,kakva dva primerka vojnika i policajca.
    Baš nas srbe lepo predstavljaju. Strah i trepet kad ih vidiš

  31. A da pomere paradu za 24 maj po starom kalendaru,jer mi smo izuzeci u svemu ,pa tako ubuduće dva puta obeležimo dan pobede.

  32. Takvih komentara kod hrvata nema , ceoZagreb da bude blokiran oni su jedinstveni. A kod nas se javljaju sve patriote da daju komentare.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.