Aleksić: Premijerka Brnabić izgleda nije čula naše zahteve, pa je smenila pogrešnog ministra 1Printskrin RTS

„Čuli smo sada u Skupštini da je smenjen ministar Rade Basta. Izgleda da niste dobro čuli naše zahteve. Smenjujete pogrešnog ministra. Mi smo tražili smenu Bratislava Gašića, ministra policije“, rekao je Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke, u Skupštini Srbije.

Aleksić je primetio da je premijerka od jutros osma puta govorila, a on kao predlagač smene ministra samo jednom.

„Izgleda da prmijerka i ministar nisu ni primetili da sam ja govorio i šta sam ih pitao. Nisu odgovorili ni jednom jedinom rečju ni na jedno pitanje“, naveo je Aleksić i upitao ministra Gašića da li su naši nadležni organi tražili od Nemačke snimke i podatke o ubici Olivera Ivanovića.

.

„Direktno ste ovde optužili Nemačku da je saučesnik u ubistvu i da skriva ubicu. Ako već znate da je on ubica zašto niste raspisali međunarodnu poternicu, nego optužujete Nemce da štite ubicu i da su saučesnici. Zašto nije pokrenut postupak za suđenje protiv njega“, pitao je Aleksić , pitajući još jednom premijerku da li se upisala u knjigu žalosti u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, kao i zašto direktorka te škole nije smenjena.

On je pitao i da li je tačno da je naprednjak i bivši rukomentaš Vlada Mandić sa još nekim upao kod nekih ljudi naoružan, i odakle mu oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari