Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio opozicione poslanike smanjenjem plate 1foto: R.Z./ATAImages

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je danas ostavku poslanika Socijalističke partije Srbije Vladimira Zagrađanina, koji je imenivan na funkciju državnig sekretara, i doneo odluke o kažnjavanju opozicionih poslanika umanjenjem osnovne plate za 10 i 20 odsto.

Poslanici Zdravko Ponoš, Miloš Parandolović i Aleksandar Jovanović kažnjeni su umanjenjem sa 10 odsto zarade, dok su Srđan Milivojević i Jelena Pavlović kažnjeni umanjenjem osnovne zarade za 20 odsto.

Na sednici se najviše razgovaralo o tome zašto nije kažnjen i poslanik vladajuće koalicije Nebojša Bakarec, zbog toga što je Ponošu rekao “đubre jedno ustaško”.

Poslanici opozicije su tvrdili da nisu tačni navodi vlasti da u stenogram ne ulaze izjave izrečene mimo mikrofona, što je bilo opravdanje zašto Bakarec nije opomenut na sednici.

Administrativni odbor saglasio se sa zahtevom poverenika za informacije od javnog značaja za zapošljavanje 13 radnika do kraja godine, a prihvaćen je i zahtev Komisije za kontrolu državne pomoći da se zaposli šestoro ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari