Adrian Satmari (SVM) ponovo izabran za predsednika Opštine Bačka Topola 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Bačka Topola za predsednika opštine ponovo je izabran Adrian Satmarija (SVM), a i u novom sazivu Saša Srdić (SNS) ostaje predsednik Skupštine Opštine.

Zamenik predsednika Skupštine Opštine i dalje će biti Tibor Bečkei (DSVM), a za zamenika predsednika Opštine izabran je Stevan Ančevski (SNS).

Kao najvažnije započete projekte Satmari je izdvojio završetak izgradnje zatvorenog bazena i rekonstrukciju nekadašnjeg hotela u centru Bačke Topole, a kao nove je naveo revitalizaciju Gradskog parka, rekonstrukciju vodovodne i izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji cele opštine.

Pored toga, kako je dodao, planira se uvećanje novčanog roditeljskog dodatka i smanjenje cene boravka dece u predškolskoj ustanovi, kao i povećanje iznosa jednokratne pomoći za prvake u osnovnim i srednjim školama, te stipendiste.

Predsednik Skupštine Opštine Bačka Topola, Saša Srdić, kome je ovo treći mandat na toj funkciji, rekao je da su građani prepoznali njihove dosadašnje rezultate.

„Bavićemo se i dalje komunalnim projektima, turizmom i privredom, i svim ostalim granama koje su bitne za Bačku Topolu“, naveo je on.

Na današnjoj sednici su potvrđeni mandati 35 odbornika i odbornica Skupštine Opštine Bačka Topola: 19 mesta je pripalo listi Saveza vojvođanskih Mađara, 13 Koaliciji Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, dok su tri mandata pripala kandidatima sa liste „Bačka Topola prekosutra“.

Danas je izabrano i sedam i članova Opštinskog veća, među kojima su diplomirani istoričar Tomik Nimrod (SVM) koji je do sada bio zamenik predsednika Opštine, zatim diplomirana ekonomistkinja Livia Mentuš (SVM) koja je bila zadužena za resor finansija, udruženja građana i kulturu, zatim Šefer Atila (SVM) koji je vodio resor za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine.

U Opštinskom veću će i dalje biti i Nađ Norbert (SVM) koji je do sada vodio resor investicija i turizma, zatim Milan Janus (SNS) koji je u prethodnom sazivu bio zadužen za resor obrazovanja, dok će nove članice Veća biti profesorka fizičkog vaspitanja Nataša Šević (SNS) i Jasmina Zimonjić (SNS) direktorka bačkotopolskog Centra za socijalni rad.

Predstavnici opozicione liste „Bačka Topola prekosutra“ koji su sednicu došli u majicama s natpisom „Za Martinu“, izrazili su neslaganje sa ulaskom pojedinih članova u Veće, uz primedbe na „neažurirane biračke spiskove“ i na „aktiviste SNS-a koji su vršili pritisak na birače u Bačkoj Topoli“.

„Imali smo ozbiljne primedbe na izbor pojedinih članova Opštinskog veća, i tu pre svega mislim na direktorku Centra za socijalni rad, Jasminu Zimonjić, što smatramo ‘guranjem prsta u oko’ građanima Bačke Topole“, rekao je Aleksandar Bajić (BTP).

On je najavio da će opozicija u naredne četiri godine biti konstruktivna i da će biti „produžena ruka“ svih građana te opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari