Advokat: Čovek s Kosova uhapšen u Turskoj zbog navodnih veza sa Mosadom je nevin 1Printskrin Jutjub/Tribuna čenel

Advokat porodice muškarca rodom sa Kosova koji je uhapšen u Turskoj pod optužbom da je navodno slao novac izraelskoj obaveštajnoj službi Mosad saopštio je danas da je on nevin i ponudio je saradnju porodice u rešavanju slučaja.

Osumnjičeni Liridon Redžepi ušao je u Tursku 25. avgusta i uhapšen je u petak, prenela je novinska agencija Anadolija. U izveštaju agencije se navodi da je Redžepi tokom ispitivanja priznao da je vršio transfere novca za agente Mosada.

Od januara turske vlasti su uhapsile više desetina ljudi pod sumnjom da su prikupljali podatke o određenim ličnostima, uglavnom Palestincima koji žive u Turskoj, za potrebe izraelske obaveštajne službe. Izrael još nije komentarisao ta hapšenja.

U Prištini, Redžepijev advokat Arianit Koči izjavio je da je njegova porodica šokirana njegovim hapšenjem i da su ubeđeni da on nema nikakve veze sa tim optužbama.

„I porodica i Liridon su spremni da u potpunosti sarađuju sa vlastima“, rekao je njegov advokat za Asošiejted pres, dodajući da zbog osetljivosti slučaja, za sada ne može da da sve informacije javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari