Advokat Miljković: Uhapšenima D.O. i R.P. određen pritvor od 30 dana 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Advokat Predrag Miljković izjavio je danas da je njegovom klijentu D.O. koji je uhapšen posle protesta na severu Kosova određen pritvor do 30 dana, a istu meru sud je odredio i za drugog uhapšenih R. P, objavio je portal KoSSev.

Miljković je najavio žalbu, navodeći da se „po filteru koji je tužilac iskoristio“ i na osnovu koga on kvalifikuje krivična dela i stavlja ih na teret njegovom klijentu, po istim kriterijumima može optužiti „još hiljadu i po, dve hiljade ljudi koliko je prekjuče bilo na protestu“.

On je naglasio da je nezadovoljan tom odlukom i smatra da nije pravedna.

Miljković je novinarima potvrdio da je pritvor određen i R.P, branjeniku advokata Dejana A. Vasića.

D.O. i R.P. se, prema rečima Miljkovića, na teret se stavljaju četiri krivična dela – udruživanje radi rušenja ustavnog poretka, ugrožavanje bezbednosti osoba pod međunarodnom zaštitom, napad na službeno lice i učešće u grupi koje čini krivična dela huliganstva.

„Zahtev specijalnog tužioca meni više liči na loš novinarski izveštaj, nego na zahtev tužioca koji treba da sadrži ono što zakon previđa. Ovde nemamo osnovni uslov, a to je osnovana sumnja, tužilac nije dao nijedan dokaz o osnovanosti sumnje, on je samo prepisao ono što je čuo i gledao na televiziji“, naveo je Miljković.

On je naglasio da je e D.O. uhapšen na početku protesta i da nije ni učestvovao kada se desila eksalacija sukoba, pa na osnovu te činjenice „nije mogao da izvrši nijedno od krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret“. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari