Advokat odgovorio Vučiću na optužbe da prima pare od organizacije na “R”: Vidim da vam je to slovo posebno drago 1foto: A.H./ATAImages

Advokat Jovan Rajić odgovorio je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, koji je komentarišući navode da krši Ustav, rekao da je o tome govorio advokat, koji je primao pare spolja preko neke organizacije na R.

Rajić je gostujući na N1 rekao da “ako je Vučić u „turneju“ po zapadnoj Srbiji otišao kao predsednik, izašao je van okvira svojih ovlašćenja i prekšio Ustav, a ako je bio kao građanin i lobista Rio Tinta, prekršio je zakon i za to bi trebalo da odgovara“.

Nakon Vučićeve izjave Rajić mu je na društvenoj mreži Iks napisao da Vučić nije argumentovano negirao teze oko krešenja Ustava i da svoju uslugu i svoje znanje može da naplati kome god hoće.

“Poštovani predsedniče Aleksandre Vučiću, prvo, imajući u vidu da niste argumentovano negirali bilo koju tezu oko kršenja Ustava i zakona sa Vaše strane, koju sam izneo i objasnio, računam da je to nesporno. U blatu se ne valjam, tako da na ove ad hominem napade ne odgovaram. Drugo, vezano za „pare iz inostranstva“. Ja svoju uslugu i svoje znanje mogu da naplatim kome god ja hoću, ako on/ona želi da me angažuje. Eskimu, Nemcu, Špancu, domaćem, stranom, komunisti, četniku, firmi, organizaciji, fizickom licu, ja sam – advokat i živim od svog znanja i rada”, naveo je on.

Kako je dodao, razume da je Vučiću to nedokučivo, imajući u vidu da 30 godina živi na grbači naroda, a da poslednjih 12 ne zna kako izgleda platiti račun za struju ili za hleb i mleko u prodavnici.

“I pored toga, ja je ne pružam svakom i prema određenim ljudima, pojavama, kompanijama i entitetima, kao što i sami znate, imam sanitarni otklon. Ali Vi predsedniče ne možete, zbog prirode svog posla, i tu mi i dolazimo do suštine problema. Vi ne smete da lobirate i „radite“ za bilo koju privatnu kompaniju, naročito na štetu svojih građana, a Vi to konstantno činite”, ukazao je Rajić.

I konstatovao da ne može čak ni ako se kompanija zove na „R”.

“A vidim da Vam je to slovo posebno drago”, naveo je Rajić.

Jedino što Vučiću priznaje da je u pravu su uvrede.

“Ponekad me ponese, pa kažem za Vas i Vašu ekipu da ste izdajnici, lopovi, bitange, da vas sve treba poslati na robiju. Mogu da obećam da ću se ubuduće potruditi da umesto reči „lopov“, koristim umerenije sintagme poput „učinilac krivičnog dela zloupotreba službenog položaja“, na primer. Srećan rad, živela Srbija”, zaključio je Rajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari