Zašto će advokat porodice Fatona Hajrizija tražiti pomoć Albanije? 1foto: Printscreen/Dukađini

Advokat porodice Fatona Hajrizija, kojeg je lišio života MUP Srbije u akciji hapšenja zbog toga što je bio osumnjičenog za ubistvo policajca u Loznici, izjavio je da će tražiti pomoć Albanije u ovom slučaju, prenosi Gazeta Express.

Gent Gjini, naveo je za Euronews Albanija da će pomoć od Albanije tražiti kako bi se razgovori sa Srbijom o ovom pitanju obavili na zvaničnom nivou, iz razloga što Beograd još ne priznaje Kosovo.

On je rekao i da još nije jasno da li je Faton Hajrizi ubijen, što će, prema njegovim rečima, biti potvrđeno tek nakon što se njegovo telo pregleda.

„Slučaj Hajriz je kompleksno pitanje i mi smo dali predlog da se ovim pitanjem pozabavi i Republika Albanija. Tražićemo da nam Albanija ponudi svoje međuvladine i pravne kapacitete, da razgovaramo sa srpskom stranom zvaničnim kanalima i da budemo ravnopravni kao država. Poznato je da nas Srbija ne priznaje kao državu i uvek upadamo u igre rečima, osećanja albanske nacije igraju Srbi. Ne znamo da li je Hajrizi ubijen ili ne, jer telo mora da se pregleda. Srbija ne priznaje kosovsku stranu i ne razgovara sa njom. Intervenišući, Albanija će shvatiti da njegovo telo nije tamo“, rekao je Gjini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari