Advokatica „Biramo Niš“ ispred GIK: Ne donose nam izborni materijal, podneli smo krivičnu prijavu 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Advokatica izborne liste „Biramo Niš“ Dragana Milutinović rekla je da im u prostorijama GIK-a onemogućavaju pristup bričakim spiskovima, nakon što je ranije izjavila da su pronašli gomilu nepravilnosti. Zbog ometanja, Milutinović je istakla da su pozvali javnog tužioca i „usmeno su podneli krivičnu prijavu zbog toga što im je onemogućeno da zaštite izbornu volju građana“.


„Ometaju nas u zakonskom pravu. Mi smo se tome usprotivili i rekli da ćemo mi to pravo da branimo. Pozivamo GIK da prestane da krši zakon i da nam smesta omoguće dalji uvid u birački materijal. Nema savršenog zločina, otkrili smo i spremni smo do kraja da otkrijemo sve. Nišlije su čak i po njihovoj evidenciji glasali većinu za opozicione stranke. Vladajuća stranka je u Nišu izgubila izbore, neka se sa tim pomire „, kazala je Milutinović, u obraćanju medijima i okupljenim građanima ispred GIK-a u Nišu.

Ona je dodala da se zahteva da im se vrati izborni materijal, kako bi mogli da nastave sa svojim poslom, prenosi N1.

„Pronašli smo ogroman broj nepravilnosti, može da utiče na izborni rezultat“

Milutinović je pre toga izjavila da su članovi GIK-a iz redova opzicije već nekoliko sati u prostorijama i uspeli su da pronađu, kako tvrdi, ogroman broj nepravilnosti.

„Dolazilo je do prekrajanja zapisnika, do prepravke zapisnika, zapisnika bez potpisa, ima dosta nepečatiranih, odnosno nezalepljenih i obezbeđenih nalepnicom koverata gde su te potvrde za glasanje van biračkog mesta, ima dosta nepravilnosti u samom biračkom spisku sa potvrdama, evidentiranjem tih glasača, jako je puno zloupotreba“, navela je advokatica.

Na pitanje koje posledice mogu da budu, Milutinović je naglasila da je posledica svega ovoga već sada prekrajanje izborne volje građana.

„Ono što mogu da kažem to je da ćemo se ja i moje kolege i iz opozicije cele potruditi da zaštitimo izbornu volju građana, molimo ih za strpljenje i molim da prate informacije preko medija. Mi ćemo se truditi da ovu borbu završimo pravno, a možda ćemo morati da potražimo podršku naših birača i građana i na ulici“, rekla je Milutinović.

Uptana da li u ovom trenutku možete da kaže koliko to utiče na rezultat, advokatica je rekla:

„Jako, zato što smo našli iste nepravilnosti u svakom biračkom materijalu koji smo pregledali do sada“, navela je Milutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari