AFP: U Vašingtonu Srbija odbija da se pominje priznavanje Kosova

Ostavite komentar


  1. Briselski sporazum je protivustavan, sadrži državne atribute za Kosovo. Znamo, predsedniče Srbije, rekli ste da nikada nećete potpisati (medjusobno) priznanje sa Kosovom ako bude na dnevnom redu. Upravo Vašingtonski sastanci govore da se „ekonomskom normalizacijom“ i drugim statusno nebitnim tačkama radi na tome da se zaobilaznim putem – preko normalizacije… navede Srbija da dogovorri sa Kosovom i potpiše „kompromis“ o pravno obavezujućem sveobuhvatnom rešenju za Kosovo kojim bi se Kosovo učlanilo u Ujedinjene nacije. Nakon čega će proglasiti istorijsko rešenje i pomirenje Srba i Albanaca (na osnovama otimanja i predaje srpske teritorije KiM). Tada za nas Srbe neće biti bitno da li priznajemo nezavisnost Kosova niti će nas neko pitati?. Molimo Vas predsedniče za sledeće sastanke u SAD-EU zatražite na dnevni red, izmedju ostalog – agendu „za obavezan povratak 250.000 proteranih Srba na KiM“?

    1. Da li ovaj i ovakav preCednik svoje bulumente od 1/4 građana Srbije koja je zajašila ceo narod i laže ga i pljačka iz dana u dan, da vodi unutrašnji dijalog o bilo kom bitnom pitanju pa makar to bilo i KiM? On vidi unutrašnji dijalog ali sam sa sobom kao siroti nesrećnici u Laži…i to vam je predsednik Srbije braćo srblji.

  2. Dajte tačno sadržaj celog dokumenta javno, ne mašite krilcima i jedni i drugi i treći, nego transparentno pa da glasamo. Totalna demokratija.

  3. Srbija odbija da se pominje priznanje Kosova.Alo ima li koga lod kuce.

  4. Nikakvih razgovora u Beloj Kući, osim o Đokoviću, čiji otac je rođen u Zvečanu (Severni deo Mitrovice), znači, tenisu i košarkašu Denvera Jokiću, nije bilo. Jer je sve pre toga dogovoreno i stavljeno na papiru da se potpiše. Sada samo priupitaju Vučića, jer znaju daj je u stanju nervnog stresa – navijač Crvene zvezde ušao je u Belu Kuću – da sam se ponudi da potpiše priznanje „Kosova“. Naravno, njie smeo a da ne ostavi utisak da bi on rado potpisao, no ne sme.
    Slično se poneo i hazburški unuk Boris a car Bugarske kada ga je Hitler pozvao u Berlin da mu odgovori zašto Bugari neće na Ruski front? A car Boris mu je odgovorio:“Ako regrutujem Bugare za Ruski front oni će me ubiti“. „Dobro“, rekao mu je Hitler, “ onda ćete slati hranu za isti front.“ I Bugarska je hranila fašističke vojnike na Ruskom frontu. A kada se rat završio, a Crvena Armija oslvodila od Nemaca Bugarsku, troškovi za hranu datu Nemcima iznosili su Sedam milijarde maraka, kao reparacija Nemačke za Bugarsku. No, Staljin je rekao: „NJet! Te pare pripadaju Rusiji, a ne Bugarskoj“.
    Ovde su manji igrači pa će malo ko primetiti kako će Srbija najebati. Jedino oni koji znaju Malija, onda će znati da ništa dobro za Srbiju ne treba očekivati, osim utabana staza kao de je „Kosovo“ priznato. No, oni koji znaju i kakav je predsednik Srbije lako im je da kažu: „Znam najebaćemo, kao i do sada“

  5. Nikakvih razgovora u Beloj Kući, osim o Đokoviću, čiji otac je rođen u Zvečanu (Severni deo Mitrovice), znači, tenisu i košarkašu Denvera Jokiću, nije bilo. Jer je sve pre toga dogovoreno i stavljeno na papiru da se potpiše. Sada samo priupitaju Vučića, jer znaju da je u stanju nervnog stresa – navijač Crvene zvezde ušao je u Belu Kuću – da sam se ponudi da potpiše priznanje „Kosova“. Naravno, njie smeo a da ne ostavi utisak da bi on rado potpisao, no ne sme.
    Slično se poneo i hazburški unuk Boris a car Bugarske kada ga je Hitler pozvao u Berlin da mu odgovori zašto Bugari neće na Ruski front? A car Boris mu je odgovorio:“Ako regrutujem Bugare za Ruski front oni će me ubiti“. „Dobro“, rekao mu je Hitler, “ onda ćete slati hranu za isti front.“ I Bugarska je hranila fašističke vojnike na Ruskom frontu. A kada se rat završio, a Crvena Armija oslobodila od Nemaca Bugarsku, troškovi za hranu datu Nemcima iznosili su Sedam milijarde maraka, kao reparacija Nemačke za Bugarsku. No, Staljin je rekao: „NJet! Te pare pripadaju Rusiji, a ne Bugarskoj“.
    Ovde su manji igrači pa će malo ko primetiti kako će Srbija najebati. Jedino oni koji znaju Malija, onda će znati da ništa dobro za Srbiju ne treba očekivati, osim utabana staza koja vodi ka prizanju „Kosovo“. No, oni koji znaju i kakav je predsednik Srbije lako im je da kažu: „Znam najebaćemo, kao i do sada“

  6. Lazu SVI! A ponajvise nas nelegitimni pregovarac. Niko ziv me nece ubediti da je tamo otisao, a da nije znao sta na PAPIRU (stalno govori o papiru, da ne bi morao da pomene rec ugovor, jer ne potpisuje se papir, vec ugovor) pise. Zasto nas pravi majmunima, kada svi znamo da je neki okvirni dokument morao postojati da bi pregovaraci mogli da se pripreme za sastanak. To sto on i njegovi sve zivo proglasavaju TAJNOM, ne znaci da nisu bili veoma dobro obavesteni o svim pitanjima kojaa ce biti pokretnuta. A nevaspitane izjave koje daju, znace da su, bas zato u PROBLEMU.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.