„Ako dođe do eskalacije u Ukrajini, od Srbije će se tražiti da odluči kojoj strani pripada“ (VIDEO)

Sagovornici Danasa smatraju da je balansiranje između Istoka i Zapada teško za Srbiju, ali i da ne postoji interes da se rakete "Iskander-M" nađu na njenoj teritoriji

Ostavite komentar


  1. Realno na strani EU i NATO-a.
    Odnosno trebalo bi na stranu Ukrajine.
    Medjutim,posto nece biti razuma,zvanicno bicemo neutralni,a medijski za „bracu“ Ruse,nazalost.

  2. Po pitanju Belorusije se vec izjasnila i pridruzila se sankcijama (doduse sad i oi nama reciprocno), iako su nam 1999 jedini poslali pomoc. Moracemo i sada, al ne direktno. Podrzacemo Rusiju i to ce imati posledice odaljavanja od EU.

  3. Za mnoga s*anja na ovom svetu su krivi novinari koji se, sve više, bave politikom i obaveštajnim aktivnostima, a sve manje svojim izvornim poslom. Kako ovi koji su to objavili na nekom sumnjivom sajtu, tako i ovi koji to prenose kao zvaničan stav Moskve. S druge strane, i jedni i drugi dobro znaju da niti Moskva ima u planu postavljanje raketnih sistema u Sbiji, niti pak Srbija ima nameru da tako nešto prihvati. Ali, važno je da se „muti voda“ i podiže tenzija, jer danas i to spada u novinarstvo.

  4. Zar se uopšte postavlja pitanje kojoj strani Srbija pripada? Da li je dete na strani majke i sestre, da li je planinski potok na strani prolećnog snega koji ga vodom napaja, da li je drvo na strani zemlje iz koje raste?

  5. Srbi mogu biti samo na strani Rusije, znaju to i zapadnjački protagonisti antisrpske politike na Balkanu

  6. Srbija u ovakvoj igri može ostvariti svoj cilj,povrat kosova tako da prihvati iskandere i trajno osigura Srbiju i srbski narod u okruženju,ova šansa se više nikad neće pružiti

  7. Dosta nam je ratova.A ovi Napoleonovi i Hitlerovi djaci ce proci kao i ucitelji.Doduse,velika je Rusija.Ako im uspe,ima da se pljackaaaaa.Mozda onda ostave svet na miru.

  8. @Toti
    A onda ce englezi baciti bombe koje im preostanu na nas, ne valja da stoje u magacinima.

  9. Mislim ali sam čak ubeđen da veliki deo čovečanstva uopšte nije svestan ratne strahote. Na društvenim mrežam se i navija za rat kao da je to utakmica. Siguran sam takođe da Rusija neće dozvoliti još jedan “ Hitlerov “ proboj do Moskve. Upotrebt će nuklearno oružje. U tom i takvom slučaju na Srbiju niko neće misliti čak i na sve ostale tzv članice NATO. Zaboravili smo ozračenost Evrope od običnog nuklearnog reaktora u Ćernobilu.

  10. Koje su to sve budale ,Putin je rekao nema napadanja i ja mu verujem , ipak je on predsednik velike drzave.

  11. „Iskander M “ u Srbiji je isto što i ruske nuklearne rakete na Kubi, šezdesetih godina prošlog veka. Doduše, Vučić tada još nije bio rođen, ali, možda se sada zaigra?!

  12. Ako bi, nedaj Bože, kojim slučajem i došlo do oružanog sukoba (do velikog rata svakako neće doći) izmedju Rusije i Ukrajine, to bi bila izuzetna prilika za Srbiju da izrazito potvrdi svoju neutralnost u odnosu na obe strane, i na taj način dugoročno definiše svoju neutralnu politiku.

  13. U slucaju treceg svetskog rata verovatno. U tom slucaju verovatno nece nista ostati od zemlje.

  14. Kasno je sada za izjasnjavanje ,kako god da se sada izjasne ovi politicki pozicioni i opozicioni ,mi narod cemo nagrabusiti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.