"Ako neće da nas štite naše institucije onda moramo da štitimo jedni druge": Bojana Novaković poziva na protest u Gornjem Milanovcu zbog incidenta u kom je povređeno dete 1Photo: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumica i aktivistkinja Bojana Novaković, koja je govorila na jednom od protesta „Srbija protiv nasilja“, preko Tvitera je pozvala građane na protest u Gornjem Milanovcu u petak, gde je tokom proteklog protesta muškarac kolima uleteo u masu i pritom udario šestogodišnjeg dečaka.

Vozaču je određen pritvor od 30 dana, a pre nego što je udario dečaka, prošao je kroz gradsko šetalište, preneli su mediji.

„Pozivam sve ljude koji vape za slobodom i istinom da dođu na protest u Gornji Milanovac ovog petka u 19 časova. Hoću da istaknem da je za mene ulica oduvek bilo mesto na kom se osećam bezbedno da iskazujem svoj bes, tugu, nesreću, da se družim sa neistomišljenicima, šetam i delim neku ideologiju ili nadu za bolje sutra. Na tim ulicama je prošle nedelje napadnuto napadnuto biće“, rekla je u video snimku.

Ona je zamolila sve građane da u što većem broju odu u petak u Gornji Milanovac i podrže građane.

„Ako neće da nas štite naše institucije onda moramo da štitimo jedni druge“, poručila je glumica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari