Ako se Dodik ne odazove 3. oktobra, sledi nalog za hapšenje

Odazvaću se na svaki poziv da dam izjavu ali neću ići u Sarajevo već ću izjavu dati u bilo kojoj pravosudnoj instituciju na prostoru RS, rekao je juče Milorad Dodik
Predsedniku Republike Srpske zakazano saslušanje za sledeći ponedeljak, saznaje Danas

Ostavite komentar


  1. У Великом Бечком рату ми Cрби чачкали смо мечку и завршило је Првом великом сеобом Срба 1690.г.! У новом аустријско турском рату поново смо "чачкали мечку" и завршило је 1740. г. Другом великом сеобом Срба! Онда смо 1914. (преко Гаврила Принципа) опет "чачкали мечку" па смо видели на шта је то испало! Онда смо у марту 1941. војним пучем опет чачкали мечку, па смо опет видели како је завршило?! Па смо онда 1991. опет чачкали …. не мечку,… него више мечки, па смо опет видели како је завршило?! Па смо онда опет 1999. чачкали мечку, чачкали … па смо опет видели како је и то завршило?! Ево сад опет …. Додик чачка ли мечку, чачка (а не може се речи да јеСрбија против тога) и бојим се да ће опет завршити тако да ће на крају бити …. "куку и помагај"! Е сад, има једна пословица која гласи отприлике овако: "Само се будале уче на сопственим грешкама", па ми се све чини да је крајње време да се ми мало замислимо …. сами над собом?!

  2. Тужилаштво се овде позива на чл.239. КЗ БиХ, што баш и нема покрића (у овом случају јер нема коначне и овршне одлуке о забрани референдума УС БиХ, заправо није спроведена ни расправа), мада то и није важно јер само тућилаштво БиХ ради по дикатату моћнијег играча (америчке админ,)
    Председник Српске се наравно неће одазвати на саслушање у фед.Сарајеву. Тужилашзво БиХ може решити ову ситуацију и изјаву узети у Бањој Луци, но у питању је политичка игра, и циљ је држати потребан ниво анимозитета, по упутствима силника који неће лако прећи преко непослушности и српског "греха" (референдума).
    Сада помињу неко хапшење. Ко ће ухапсити председника Српске? СИПА? Па ти нису били у стању да ухапсе неког од судионика покушаја линча у Поточарима 2015, тако једна позерска агенција, (где јој медији вештачки држе привид неке озбољности) без неке реалне снаге. Уосталом, ти код акција морају најавити, те тражити одибрење и подршку локалне полиције.
    Могућа је нека акција уз помоћ НАТО.а, како то већ беше 1997-е (приликом пуча и преврата у Српској), али то је већ озбиљнија игра, са озбиљнијим играчима.
    Како написах, ситуација се да решити, до тужилашва БиХ је, и колико они смију радити мимо диктата моћнијег играча

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 8

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.