“Ako želite da budete humani, izdvojite novac iz svog ličnog džepa”: Predsednica SSP Bor poručuje gradonačelniku 1Foto: Irena Živković

“Po gradonačelniku, ispada da je administrativno mandatna komisija neki čak zapovedni organ koji ga je skoro primorao da mu odobri novac. Naravno da je to samo još jedna u nizu neistina”, ističe za Danas, Irena Živković, predsednica Gradskog odbora “Stranke lobode i pravde” (SSP) u Boru.

Prema njenim rečima, zamenik gradonačelnika i ostala izabrana i postavljena lica imaju zakonsko pravo da uzmu solidarnu pomoć, ali imaju pravo i da je odbiju, jer naravno da nisu lošeg materijalnog i socijalnog stanja, pa im je takva vrsta pomoći neophodna.

“Dakle, govorimo o etici i moralu, osobinama za koje su se, tokom svog mandata, trudili da ih potpuno iskorene i lično verujem da ne bi umeli ni da definišu njihovo značenje”, ističe za Danas Irena Živković.

Ona kaže da je prošle godine ovu vrstu pomoći uzeo zamenik gradonačelnika i par pomoćnika gradonačelnika, ali ove godine i sam gradonačelnik.

“On danas, a nakon dva dana u kojima su se Borani čas smejali, čas zgražavali nad njegovom bahatošću i bezobzirnošću, izjavljuje da je morao da prihvati i da je to uradio da bi dao u humanitarne svrhe. Vidite, gradonačelniče, niste „morali“, a ako želite da budete humani, izdvojite novac iz svog ličnog džepa, koji verujem jeste dovoljno pun. Nemojte reklamirati svoju humanost novcem građana Bora”, objašnjava predsednica SSP Bor.

Irena Živković kaže da izgleda da je gradonačelnik navikao da se svakodnevno ruga građanima i ponižava njihov intelekt.

“Slično, vaša stranka radi i na nivou države sa poslednjom obećanom pomoći deci. Obećali ste 10.000 dinara svakom detetu, a onda polovini niste isplatili i premestili ste ih za januar i to pod izgovorom greške sistema. Izgleda da ste se preračunali u toj predizbornoj kampanji, pa ipak nema za sva megalomanska obećanja”, kaže ona.

Kako je ona istakla za Danas, postavlja pitanje da li će se isto tako na kraju i za obećanih 15.000 dinara svim domaćinstvima u Boru, izmisliti greške u sistemu i uslove koji će pokazati da ipak nema za sve.

“Vaša vlast se na lažnim obećanjima i zasniva. Ono što je dobra strana priče jeste da je sada to već svima jasno, što znači da vam je ovo poslednji mandat nakon koga će neki drugi urediti sistem u kome ljudi neće živeti tako da im je neophodno 15.000 da prežive”, zaključila je Irena Živković.

Podsećamo, rešenje o isplati solidarne pomoći u iznosu od po 50.000 dinara zaposlenim postavljenim i izabranim licima, među kojima su i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, njegov zamenik Milivoje Janošević i članovi Gradskog Veća, donela je administrativno-mandatna komisija Skupštine grada Bora. Zbog takve odluke neko je u Boru izlepio fotografije na kojima se nalaze Milikić i Janošević uz natpis “Solidarna pomoć za našu braću”.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je za Danas kazao da će novac koji ranijih godina nije uzimao, ove godine prihvatiti na račun, ali i proslediti isti na račun Fonda za pomoć bolesnoj deci Bora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari