Aktivista SSP: Potpredsednik opštine Žitorađa mi je pretio smrću 1Foto: Miloš Janaćković

Miloš Janaćković, aktivista Stranke slobode i pravde (SSP) iz Žitorađe, kaže da mu je potpredsednik ove opštine Saša Cekić “pretio da će ga ubiti i silovati”.

Krenuo sam prekjuče ka centru, a u obližnjoj  ulici čim sam stupio sam na kolovoz kolima je naišao Cekić, koji je član Srpske napredne stranke. Krenuo je automobilom da me udari. Onda je počeo da viče, vređa me i da me psuje. Govorio mi je da će me ubiti i silovati”, kaže Janaćković.

On dodaje da nije reagovao na pretnje, ali da je slučaj prijavio Policijskoj stanici Žitorađa.

Janaćković kaže da je na osnovu njegove izjave date 11. januara ove godine sačinjena i službena beleška.

Jelena Milošević, predsednica Gradskog odbora SSP u Nišu, ocenjuje da „kako se bliže izbori strah i nervoza funkcionera SNS su sve veći“.

Poznati manir vređanja političkih neistomišljenika eskalira, naprednjaci su nekontrolisani i uplašeni za svoje pozicije. Pre samo nekoliko meseci, gradonačelnica Niša (Dragana Sotirovski prim.aut) je u više navrata vređala opoziciju, posebno mene, zbog pisanja o „socijalnom stanu“ koji je njen zet dobio i aferi „službena škoda“, kaže ona.

Ona napominje da su naprednjaci u Žitorađi “otišli korak dalje, pa su nakon fizičkog nasilja nad članom SSP-a zbog čega su i na sudu, počeli da prete smrću i silovanjem.

Mogu samo da im poručim da nas neće ni uplašiti ni pokolebati. Što su oni brutalniji, to je naša želja za borbom i slobodom sve veća. Nećemo stati, najmračnije je pred svitanje a 3. aprila svanuće u Srbiji”, naglašava predsednica niškog SSP.

U saopštenju SSP-a se navodi da su čelni ljudi opštine Žitorađa – predsednik Ivan Stanojević i potpredsednik Cekić, od ranije poznati i organima gonjenja i pravosuđu, kao i da od 2019. traje sudski spor u kome su osumnjičeni za nasilničko ponašanje u njihovim službenim prostorijama.

Nikakve pretnje, strah i ucene neće zaustaviti aktiviste SSP i sve građane kojima je dosta njihove bahatosti i koji će 3. aprila jasno pokazati da su na strani slobode i pravde”, saopštila  je ova stranka.

Cekić nije odgovarao na pozive

Danas je pokušao da dobije komentar od potpredsednika opštine Žitorađa Saše Cekića ali se niko nije javljao na telefone u opštini, a on nije odgovarao na naše pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari