Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra

Ostavite komentar


  1. Nerealni zahtevi sa samo dva ili tri poslanika u skupštini Srbije. Srpska Lista ima deset msndata i od nje zavisi vladajuća većina i ima samo dva ministarstva i potpresednika vlade. Prvi put su Albanci sa juga Srbije izašli (na poziv Hašims Tačija) ujedinjeni i normalno je da su osvojili maksimum glasova i mandata ali su svi ti zahtevi maksimalistički.
    Mada. Kosmetski albanski političari su sve viđenije Srbe slali kao „Delegate“ u Beograd koji su čim su se popeli Kamničkom ili Balkanskom zaboravili na svoj zavičaj i tako oslabili srpsku elitu. Da li će se ulaskom Albanaca u srpsku vlsdu oslabiti albanska emita, teško će da bidne.
    Državni sekretsri u željenim ministarstvia je najveći domet a Albanci su dokazali da istupaju maksimalistički ali da vole da se cenkaju, vole. Jedino je realno mesta predsednika koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu, mada iskreno mislim da bi Medveđa polako trebala da se izdvoji iz bilo kakve veze sa Preševom i Bujanovcem.

    1. Srbi dobijaju vise u Kosovo, i ti znas kako ide, i nema tolko Srba u Kosovo ali Atisarijev plan garantira extra stolice. dali je to fer nije pa nije i u Srbiju? 3% Srba zive u Kosovo, i tolko Albanca zive u Srbiju.

      1. Postovani Agime, zapitajmo se za razloge zasto Srba ims toliko malo na Kosovu. Takodje, prolazeci kroz Severnu Makedoniju, sve do Ohrida, svuda su albanske zastave, cak i u Skoplju. Mesto od par hiljada stanovnika ima nekoliko dzamija, a crkva jedna, pri izlasku iz mesta. Jesam za prava manjina, jesam za uvazavanje svakoga, jesam za ravnopravnost, al Severna Makedonija je izgubila identitet. Srbija to jos uvek ne dozvoljava. Postujem vas, vasu veru, vas narod, al budimo malo razumni i reslni.

      2. Kosovo nije albanska drzava, nije drzava uopste te je svako pravljenje paralela sa Srbijom neinteligentno. Mogu se uporedjivati samo Albanija i Srbija tj. Albanci iz tzv. „presevske doline“ mogu da traze samo ono sta imaju Srbi u Albaniji.

    2. Jeste, Miodraže, ali oni imaju 10 mesta garantovanih kodovskim ustavom, bez obzira imaju li glasove i koliko. Da se broji, kao što se u Srbiji broji, jedva da bi imali jednog ili dva. Jel’ tako?

      1. @Milivoje Radaković

        Kosovo nije nacionalna drzava Albanaca i na Kosovu Srbi nisu nacionalna manjina tako da ti je svako uporedjivanje i spominanje nekog „kosovskog ustava“ i „zagarantovanih mesta“ taman u skladu sa tvojim kapacitetima, tj. vrlo prizemno.

          1. @Milivoje Radaković

            Tvoji „komentari“ ne znace ama bas nista… „rodjace“.

  2. to isto je trazila srpska manjina u Hrvatskoj prosli tjedan. vjerojatno su dobili inspiraciju od tamo

    1. Trebalo bi da dobiju bas sve sta i Srbi u Hrvatskoj, narocito onaj deo iz 1995. a sta slavite kao praznik.

  3. U starom stilu idemo dalje predsednice SNS-a! Iako imate apsolutnu vecinu vucete vec godinama Dacica/SPS i Ljajica a sad ste se uhvatili nacionalnih manjina koje naravno postavljaju maksimalne i nerealne zahteve! Koliki je Vas strah od posledica sopstvenih odluka da ste spremni i na ovakve poteze?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.