Albanski gradonačelnik Zubinog Potoka za Danas odgovara da li podržava zatvаranje privremenih organa 1Foto: Vojin Radovanović/ Danas

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri kaže u razgovoru za Danas da, sada zatvoreni, privremeni organ Zubin Potok nije služio građanima, što se vidi i po, kako navodi, lošoj situaciji u gradu.

Zećiri, na pitanje o pomenutoj akciji Kosovske policije u kojoj su zatvoreni srpski organi na severu KiM, nije odgovorio konkretno, već je govorio o uticaju Srbije na lokalno stanovništvo preko privremenih organa.

„Ovde što smo imali je da 24 godine nakon rata vlast je u rukama imala ekipa koju finansira Srbija. Da sad izađemo na ulicu, da vidite stanje kakvo je. Za njega nisu krivi ljudi, nego oni koji su za sebe uzimali pare koje je Srbija slala za građane. Oni su zloupotrebljavali svoju poziciju i pare i Srbije i Kosova. Zato kažem da zakon mora da funkcioniše“, navodi on.

On kaže i da je otvoren da razgovara sa svim građanima, te da bi trebalo da se radi na tome da se radi na stvarima koje spajaju zajednice.

„Iskreno dva-tri puta mi je došlo da zaplačem kada sam video kako neke porodice ovde žive. A gde su milioneri ti koji su ovde bili?“, kaže.

Na opasku novinara da se Srbi žale kako im zatvaranje privremenih organa otežava život odgovara da je to „malo više politička propaganda, nego istina“.

Zećiri tvrdi da i opštinska uprava u kosovskom sistemu služi građanima.

Zećiri, koji je iz redova Demokratske partije Kosova, vlada od izbora 23. aprila 2023, na kojima je izlaznost bila oko 3,5 odsto i koje su Srbi bojkotovali, pa je tako osvojio 197 glasova.

Zećiri je u širem intervjuu za Danas koji će biti objavljen narednih dana govorio i o komunikaciji sa srpskom zajednicom, legitimitetu svoje vlasti, kao i o svojoj političkoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari