Aleksandar Arsenijević u "Utisku nedelje": Istresli su mi auto na Jarinju i tražili da pričam na albanskom 1foto Aleksandar Roknić Danas

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević rekao je da mu je pri dolasku u Beograd na kosovkoj strani prelaza Jarinje policija „istresla auto“ i tražila mu da priča na albanskom jeziku, a čelnicima Srbije poručio je da poštuju glas naroda na trerenu.

„Kada sam pitao šta je problem, rekli su mi – ti si problem. Rekao sam, dužni ste da kao institucija kosovske policije da pričate na srpskom, a ne da ja kao građanin da pričam vaš jezik. To je jedan vid potčinjavanja“, rekao je Arsenijević gostujući večeras na TV Nova.

Arsenijević je istakao da je on u posldednjih mesec dana hapšen tri puta i da njegova pištaljka kojom izražava protest smeta kosovskoj policiji.

„Ja sam srećan kada me samo uhapse i ne ubiju Boga u meni“, rekao je Arsenijevć i dodao je da su ga prilikom hapšenja terali da uzvikuje „Kosovo Republika“.

„Kurti je došao sa puškom i čizmom da nas prislino integriše“, ocenio je Arsenijević.

On je poručio vlastima u Beogradu da, osim mera koje su usvojene, ono što još može da se uradi je da se vodi pluralizmom i demokratijom i da podrži samonikle lidere na terenu.

„Srpska demokratija je glas naroda i ako vlast u Beogradu želi da nas čuje – mi smo tu, mi smo na terenu“, rekao je Arsenijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari