Aleksandar Arsenijević pušten iz stanice Kosovske policije, nakon kraćeg zadržavanja 1foto Aleksandar Roknić Danas

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević pušten je danas oko 16 časova iz stanice Kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici, nakon kraćeg zadržavanja, objavio je portal Kossev.

Arsenijević je uhapšen u poslepodnevnim satima na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, u trenutku kada je protestovao duvanjem u pištaljku ispred novootvorenog restorana „Missini“, gde je boravio lokalni zvaničnik. Arsenijevića su tom prilikom napala najmanje dvojica Albanaca – gosti tog restorana.

Ta dvojica Albanaca su takođe privedena, ali i još jedan Srbin, koji se nalazio u blizini incidenta, a policija je saopštila da su sva četvorica privedeni zbog remećenja javnog reda i mira.

Arsenijević je, po izlasku iz policijske stanice, rekao medijima da je negodovao zbog prisustva Erdena Atića na šetalištu, kada su trojica počela da ga vređaju i psuju iz novootvorenog kafića.

„Imam snimke kako je Atićevo obezbeđenje sa njima nešto pregovaralo, dogovaralo. Nakon toga je jedan od njih, u beloj majici, pokušao da mi priđe s leđa. Skočilo je posle i drugo lice koje me je prethodno psovalo. Lice u beloj majici je pokušalo da me otrgne za ruku, tada je policija skočila i uhapsila mene, kao žrtvu njihovog nasilja“, izjavio je Arsenijević.

Arsenijević tvrdi da lica koja su ga napala nisu iz severnog dela Kosovske Mitrovice, nego iz južnog.

On je zapitao da li taj napad znači da više ne sme da se kreće svojim gradom, „ako neko lice dođe koje je agresivno raspoloženo“ prema njemu.

Arsenijević je naveo i da mu je jedan od policajaca na šetalištu rekao: „Znaš da su agresivni, zašto si tu da šetaš?“.

On je ispred policijske stanice zapitao međunarodnu zajednicu da li u svom gradu ne može da se slobodno kreće. „Je li to cilj ove vlade, ovih organa, je li cilj da nas proteraju, polako, metar po metar“, upitao je Arsenijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari