Određeno vreme suđenja Aleksandru Arsenijeviću 1foto: Printscreen/YouTube/KoSSev

Suđenje predsedniku Srpske demokratije Aleksandru Arsenijeviću zbog uznemiravanja zvaničnika opštine Severne Mitrovice zakazano je danas za 15 časova, a ukoliko bude osuđen, može mu biti izrečena mera sudskog ili kućnog pritvora, ali i zabrana prilaska.

Stefan Veljković, potpredsednik Srpske demokratije, za Danas kaže da će suđenje Aleksandru Arsenijeviću biti održano danas u 15 časova u Osnovnom sudu u Mitrovici, te da mu ukoliko bude proglašen krivim može biti izrečena i kazna zabrane prilaska.

„To je sve što znamo za sad i tome se protivimo jer nema nikakvog osnova“, tvrdi Veljković i dodaje da Arsenijević nikome nije prišao na ličnom nivou.

On dodaje da su šef kabineta predsednika opštine Visar Silja, koji je i podneo prijavu protiv Arsenijevića, ali i sam predsednik opštine Erden Atić simboli nelegitimne vlasti u Kosovskoj Mitrovici.

„Mi se bunimo protiv njih kao službenika, a ne kao građana, to nije ništa lično, dok oni to pokušavaju da prikažu drugačije“, ističe potpredsednik SD i dodaje da će se protesti nastaviti ukoliko Arsenijević danas ne bude pušten.

Podsetimo, Arsenijević je juče uhapšen, zato što je izrazio nezadovoljstvo koristeći pištaljku u prisustvu gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića.

Ipak ovog puta je priveden jer je Visar Silja, šef kabineta predsednika opštine Severne Mitrovice, Erdena Atića podneo prijavu protiv Arsenijevića za uznemiravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari