Aleksandar Jovanović Ćuta: Vi ste premijerko, nesretni splet okolnosti 1Printskrin RTS

Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Ekološkog ustanka, optužio je premijerku Anu Brnabić da je ona nesretni splet okolnosti, a premijerka je odgovorila da je dobro da javnost vidi kakva je to pristojna i demokratska Srbija koju predstavlja ovaj poslanik.

„Vi optužujete profesora Ratka Ristića da je uzimao pare, pa jel to neka poštena radnja. Gospođo Brnabić a zbog čega ste se sa Rio Tintom tajno dogovarali u Londonu. Ko vam je dogovorio taj sastanak, da nije Toni Bler“, rekao je Jovanović i pozvao premijerku i poslanike vlasti da nađu dokument da je on podneo zahtev da se gradi mala hidroelektrana.

„To je laž, vi lažete gospođo Brnabić. Ko vam je ugovorio sastanak? Ko je u ime vaše Vlade potpisao sa Rio Tintom ugovore. Moraćete da stavite narodu na sto sve. Lako je gospođo Brnabić držati govore od pola sata i pljuvati ljude. Svako protiv vas je neprijatelj države, a vi ste splet nesrećnih okolnosti“, naveo je on. Ćuta ome je Vladimir Orlić za kratko vreme dao dve opomene, pod pretnjom da će mu biti oduzeta reč.

Reagovala je predsednica vlade navodeći da je to budućnost koju građanima nudi opozicija.

„Ja sam splet nespretnih okolnosti. Moje postojanje, ili to što sam predsednica vlade? Da li je to pristojna Srbija, tolerantna Srbija. To je budućnost Srbije koju obećavate građanima Srbije. Ta pristojna i tolerantna Srbija koju predstavlja ovaj poslanik kaže ljudima sa kojia se ne slaže, ili koji mu se ne sviđaju, da su splet nespretnih okolnosti. Toliko o toleranciji i demokatiji“, rekla je Brnabić.

A potom je dodala da se oni zaista razlikuju od opozicije u mnogo čemu.

„Ja hoću da iskoristim priliku da se izvinim zbog pogrešnog termina koji sam upotrebila. Eto pofesor Ratko Ristić ne uzima pare. Izvinajavam mu se. On je kao član Revizione komisije primio nadoknadu i naplatio svoj rad što je gledao tehničku dokumetaciju za male hidroeletrane i što je izdao građevinsku dozvolu za najmanje šet malih hidroelektrana. Moguće da nema tih hidroeelkatrana, jer ste im pretili da ćete ih rušiti“, poručila je Brnabić Ćuti.

Ona je negirala i da se tajno sastajala sa ljudima iz Rio Tintom u Londonu.

„Bilo je toliko tajno da je bilo najavljeno u protokolu Vlade, toliko tajno da sam dala izjavu za RTS. Ni jedna jedina stvar nije bila tajna, a sastanak su zakazali Boris Tadić, Oliver Dulić , Vuk Jeremić i svi koji su doveli Rio Tinto“, kako je rekla, u London.

Zatražila je i od poslanice Ivane Parlić da da dokaze za tvrdnj da su ona i predsednik Vučić uzeli milijardu dolara od Rio Tinta. Parlić je zatražila od premijerka da iskoristi uticaj i da ispita ko je uzeo novac i ko radi za Rio Tinto i ko je izmenio Zakon o rudarenju.

Aleksandar Jovanović Ćuta: Vi ste premijerko, nesretni splet okolnosti 2
Printskrin RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari