Aleksandar Martinović se sastao sa ruskom delegacijom 1Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Aleksandar Martinović sastao se danas s delegacijom Saveta Federacije ruskog parlamenta s kojom je razgovarao o jačanju saradnje gradova, opština i regiona dve zemlje.

Kako se navodi iz Martinovićevog kabineta, bilo je reči i o inicijativi za održavanje prvog Sastanka asocijacija gradova partnera iz dve države u Beogradu.

Martinović je podsetio da je do sada potpisano oko 40 sporazuma o međuregionalnoj saradnji Srbije i Rusije, te naveo da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u budućnosti, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Aleksandar Martinović se sastao sa ruskom delegacijom 2
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ukazavši na izuzetno tešku situaciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji, Martinović je zahvalio Rusiji na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju tzv. Kosova, što je trenutno pitanje od najvećeg državnog značaja, te istakao zvaničan stav Srbije prema krizi na istoku Evrope, kaže se u saopštenju.

Delegaciju ruskog parlamenta u poseti Srbiji predvodi Jelena Afanasjeva, članica Odbora Saveta Federacije za međunarodne poslove i rukovodilac grupe za saradnju Saveta Federacije s Narodnom skupštinom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari