"Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova": Marton (LSV - Vojvođani) postavio pitanje javnom servisu 1Foto: STARSPORT

Portparol stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV) Aleksandar Marton postavio je danas pitanje rukovodstvu Radio-televizije Srbije (RTS), zašto u četvrtak nisu prenosili fudbalske utakmice domaćih predstavnika u takmičenjima UEFA.

On je u saopštenju naveo da se „brojni građani pitaju zašto su utakmice (beogradskih klubova) Crvene zvezde ili Partizana bitnije od onih koje igraju Vojvodina (iz Novog Sada) ili Radnički iz Kragujevca“.

„Zar su bitni samo klubovi iz glavnog grada, a oni iz Vojvodine ili Šumadije, čak i ako igraju protiv slavnog Ajaksa iz Amsterdama, nisu“, naveo je Marton u saopštenju.

Ocenio je da je to „još jedna u nizu slika stroge centralizacije Srbije, u kojoj se guši sve ono što se nalazi izvan glavnog grada“.

"Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova": Marton (LSV - Vojvođani) postavio pitanje javnom servisu 2
Aleksandar Marton; foto Medija centar

„Gospodo sa RTS-a, Ustav Srbije garantuje jednakost svih njenih građana. Očekujemo da to shvatite i prestanete da o događanjima izvan glavnog grada informišete samo kada su seoski vašari, dani piva, šljive ili nekakva tragedija. RTS je i naša medijska kuća“, poručio je Marton.

Vojvodina je juče u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope izgubila na gostovanju u Amsterdamu od holandskog Ajaksa 0:1, dok je Radnički iz Kragujevca u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija kao domaćin pobedio crnogorski Mornar iz Bara sa 1:0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari