Aleksandar Olenik: Sergej Trifunović je moj mogući protivkandidat

Jedini formalni kandidat za predsednika PSG na izborima 26. januara, za Danas, o politici za koju traži podršku članova ovog pokreta

Ostavite komentar


  1. Овај програм је нешто што дефинитивно гаси ПСГ.

    1. Ne,to će samo da potvrdi da je među malobrojn.im,ako ne i jedina,strankama koje interesuju građani,a ne život u oblacima.

    1. Glas razuma??? Ocigledno da razum ne stanuje kod tebe??? Protiv kandidat je onaj sto bi vešao lupao flaše o glavu i urinirao po političkim protivnicima….A to sto neke poslanice naziva fuksama….to je ok…verovatno je video lik svoje majke….Ps.Od seke perse Jankovica nije los zaokret ka agresivnom primitivcu….Sergeju!!!

      1. Kakva ironija..ne videti ono sto Vam je vec 6 godina pred ocima.Ratovi genocid urusavanje institucija kradja Srpske imovine.Gradjanska opcija „Slobodnih gradjana“je sve u suprotnosti,a u intetesu svih gradjana Srbije.Metafore i izreke Sergeja nisu nikog ugrozile,ali je dobra opomena na podsecanje ovih bahatih.

  2. Niko nije objasnio kako se bira predsednik PSG, pošto PSG čini više organizacija a ne jedna, tako ispada da predstavnici tih organizacija biraju predsednika PSG a ne svi članovi svih organizacija, osim ako su one utopljene u PSG. U Savezu za Srbiju, stranke se nisu utopile u SzS. Kako piše na vebsajtu: Do sada su se Pokretu pridružile „Šumadijska regija“, „Mađarski pokret“, „Novi pokret“, Pokret „Protiv diktature“. Pošto je Olenik već deo PSG, kao advokat on je šef pravnog tima, logično je da će članovi izabrati njega a ne nekog sa strane kao što je Sergej, ali naravno, nije ništa loše da se kandiduje ko poželi. Izlazak Saše Jankovića plus Olenikovi stavovi u vezi Kosova će dovesti do marginalizacije PSG, isto kao što je Čeda Jovanović na margini jer propagira ulazak u NATO i priznavanje Kosova kao države. Ja takodje nikad ne bih glasao za one koji se ulizuju zapadu ili bilo kome, smatram da su uzeli lovu od nekog, smatram da SzS ima isparavnije rešenje u vezi Kosova: zamrznuti konflikt. Ni Francuska nikad ne bi odustala od Korzike, ni Britanija od nekih ostrva pored Fidži ili od Falklandskih ostrva pored Argentine, zašto bismo mi odustali od Kosova? Da bi se političari uvukli Merkelovoj i vladali Srbijom uz podršku zapada? Koja je onda razlika izmedju Olenika i Vučića? Osim toga, Olenik je advokat, elita, nije deo naroda, nema probleme koje imaju siromašni, još jedan klasičan političar, isti kao svi ostali političari. Narod je glasao za Belog, za čoveka iz naroda a ne za bogatu elitu.

    1. Građanski blok 381 čini više organizacija, među kojima je i PSG. A PSG je PSG.

    2. E moj Saša, lupaš ko Maksim po diviziji.
      Kakva Korzika, kakvi Foklandi?
      Srbija je na Kosovu pokušala etničko čišćenje i da intervencijom NATO nije sprečena, ne samo da bi u tome uspela, već bi verovatno izvršila i genocid gori nego u Bosni.
      Nezavisnost je Kosovu jedini spas od hegemonističke politike Srbije od koje, vidimo, ni dan danas ne odustaje.

  3. Glas razuma. Neko može da se ljuti i tuzi ženu koja razvodom odnosi nadu dedovinu ali posle toliko godina ona stiče pravo svojine. To vam je zakon na zapadu. E sada ako hoćemo zapadni način života standard i kulturu onda to ide frulu pod rukom sa pravnim sistemom.
    Ako hoćemo u Nagorno karavan da jedemo prstima na cilimu to je druga priča.
    Srbija ima potencijal da bude visoko razvijena srednjeevropska zemlja samo je potrebno da se vrati svom prosvetiteljstvo Dositeja Vuka Obrenovića i da gradi svoj imidž po najliberalnijim stavovima na Balkanu i šire od Baltika do Mediterana.
    U Srpskoj kulturi jeste ponos i pravoslavlje mi sada moramo te svetinje prebaciti sa Kosova u Vojvodinu što je sa samim narodom već učinjeno.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.