„Da je oštrije reakcije, Kurti bi se drugačije ponašao“: Popov kaže da Kurti tera Srbe da napuste sever Kosova

Ostavite komentar


  1. Popov kaže da Kurti tera Srbe da napuste sever Kosova
    Komentar: Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov nema nikakve argumenata kao dokaz konstatacije, samo zelja da se Kurti satanizuje, ignorise fakt; Kosovo konsolidira svoju drzavnost teritorijalni integritet i suverenitet na cjelu svoju teritoriju. Subjektivizacija namjere drzave Kosovo da se konsoliduje u svaki kutak Kosova je zlocudna namjera nekih subjekata Beograda koji jos misle da je Kosovo koja napusta YU jos 1999 je deo Srbije koja je najkrajniji produkt te iste YU (2006-te)

  2. Popov sve to „lepo kaze“ on samo ne kaze da je i sever Kosova SASTAVNI DEO Kosova a ne Srbije i da gradjani Kosova SRBI ne mogu u DRUGOJ DRZAVI ziveti po zakonima i obicajima Srbije !
    Ako Srbija stvarno veruje da je „Kosovo Srbija“ onda mora svoju granicu vratiti na granicu sa Albanijom ako ne onda ljudima treba jasno reci da se „polako navikavaju“ na cinjenicu da su gradjani Kosova a ne Srbije !

  3. Kurti hoce kontrolu u toj teritoriji koja je zvanicno Kosovo. Ako mi kao Srbija kazemo ta je kosovo srbija, onda zasto ne radimo nista da se vratimo u Pristini nego samo se bunimo oko nekih sela u Leposavicu i pravimo bezvezne probleme oko nekog mosta? Ajde idite u Pristini

  4. @Dani Kovac

    Radi se o fasistickoj, nasilnoj albanizaciji Kosova koja se sada pokusava sprovesti i na severu odakle Srbi nisu proerani pre dvadesetak godina, nema tu nikakve „konsolidacije suvereniteta“ jer kao prvo, ta tvorevina na Kosovu nije drzava a drugo, radi se o klasicnoj, nametnutoj okupaciji, nista drugacijoj nego sto je bila ona za vreme II svetskog rata kada su albanizaciju Kosova sponzorisali nacisti sa Hitlerom na celu.

  5. @Bucko „Razmišljam“

    Ko si ti da Srbe sa Kosova pozivas na „navikavanje“ na vlast albanskih fasista? Sto se ti ne bi „navikavao’ na njihovu vlast i lepo se prebacio u „drzavu kosova“? Sudeci po ‘komentarima“, delis puno „vrednosti“ sa albanskim fasistima i sovinistima, lepo bi se snasao.

  6. @Dani Kovac

    Koje lupetanje… Kao prvo Kosovo „nije napustilo YU 1999. godine“, to je notorna glupost za svakoga ko je makar jedanput procitao ustav Jugoslavije koji jasno kaze da se Jugoslavija sastoji od SEST konstutivnih republika dok su dve pokrajine u sastavu republike Srbije. Isto kaze i Badinterova komisija u svojim Odlukama: SAMO republike imaju pravo na samostalnost i SAMO medjurepublicke granice mogu da postanu medjudrzavne. Tu je i R1244, Zavrsni akt iz Helsinkija a i svako ko ima vise od dva grama mozga moze da ukapira o cemu se radi posto ta tvorevina na Kosovu, za razliku od sest republika Jugoslavije nije ni blizu medjunarodnom legimitetu i clanstvu u UN-u. Cak je i Juzni Sudan nakon nekoliko meseci regulisao svoj medjunarodni status i clanstvo u UN-u a ta albanska tvorevina to ne uspeva ni 15 godina od proglasenja „nezavisnosti“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.