Aleksandar Šapić: Problem energenata rešavati na nacionalnom nivou, ne na lokalnom 1foto FoNet/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da pitanje energenata ne može da se rešava na lokalnom, već na nacionalnom nivou, i istakao da se nada da će predsednik države Aleksandar Vučić uspeti da obezbedi energente za celu Srbiju.

On je Radio-televiziji Srbije rekao da je posao gradske vlasti da obezbede da ceo gradski aparat funkcioniše.

Kako je objasnio, trenutno se proverava u kom su stanju toplane i trafo stanice i koliko ima mazuta ukoliko dođe do aktiviranja plana B.

Šapić je istakao da je grad o svim tim stvarima vodio računa 30-40 godina i da je potrebno odraditi veliki posao.

Poručio je da je u toku skrining čitavog sistema i da postoje javna preduzeća koja su dobro radila i ona koja su loše radila, ali da situacija nije loša, ali da svakako može biti bolja.

Gradonačelnik je napomenuo da je 2016. godine Beograd imao mnogo bolju situaciju sa finansijama, iako je budžet danas značajno veći nego tada.

Istakao je da je bilo dosta projekata koji su napravili problem u finansijama grada, kao što je rečni javni prevoz, što nova gradska vlast neće realizovati.

Šapić je naveo i tableti koji su deljeni đacima, za šta je dato 15 miliona evra.

Poručio je da kada nova vlast bude delila tablete, oni neće biti ograničeni, već će moći i roditelji da ih koriste, a za loše stanje finansija okrivio je bivšeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Išao je onom svojom prikolicom po rubnim delovima Beograda i obećavao ljudima kule i gradove“, kazao je Šapić i istakao da je želeo da iskreno kaže građanima kako stvari stoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari