Aleksandar Vučić: Od sledeće nedelje idem u narod, niko me ne može zaustaviti, osim da me neko slučajno ubije ili da umerem 1Foto: printscreen Pink

Od sledeće nedelje planiram da idem u narod. Pošaljite mi kalendar protesta pa ću da vas obavestim da li ću ići u to vreme. Gde god se pojavim, imaću više naroda koji će  želeti da čuju plan za budućnost jer je uvek najlakše nešto rušiti – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima tokom obilaska radova na tunelu Iriški venac na Fruškogorskom koridoru.

Odgovarajući na pitanje N1 o njegovim aktivnostima tokom ove nedelje koje su bile tokom večeri kada se odvijaju protesti protiv Rio Tinta, odnosno da li je to slučajno ili namerno, kaže da se sinoć obratio tek kada je čuo značajne poruke sa protesta teoretičaar zavera.

– Valjda bih trebao da sedim i da se pokrijem ušima i samo gledam N1. Imam pametnija posla. Ili bi valjda trebalo da ćutim ili da odem na odmor. Da sam otišao na odmor kritikovali biste me zbog toga. Ne valja ni kad radim – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ne namerava da se odmara još neko vreme a mandat mu se završava za dve i po godine. Za to vreme, kazao je želi da uđe u istorijske čitanke i udžbenike.

– Niko me u tome neće zaustaviti. Može da mi se desi samo nezgoda da me neko slučajno ubije ili da slučajno umrem. Toliko još energije imam, iako sam ostario ali i dalje imam više energije od svih ostalih zajedno – naveo je on.

Na pitanje da li je istina da je od ruskih službi da se u Srbiji spremaju neredi sa ciljem državnog udara, kaže da su danas dobili zvanične informacije o tome i da se time bave nadležen institucije.

– Ti koji misle da će na silu nešto da urade greše. Srbija ide napred i niko je ne može zasutaviti. Ljudi neka ne brinu i nek sutra gledaju naše košarkaše – rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, posle napada Ukrajine na Kursk odgovor Rusa će biti strahovit, a napadi Ukrajine će se nastaviti.

On je tokom obilaska govorio da se u Srbiji neki protive izgradnji mostova. Sugerisao je da je trebalo u obilazak pozvati Maju Gojković, premijerku Vojvodine. A onda je konstatovao da je možda otišla na more.

Vučić je vrlo zadovoljan napretkom radova na tunelu i izgledom za koji je rekao da je fantastičan.

U obraćanju prisutnima Vučić se zahvalio ambasadoru Kine koji je bio prisutan.

– Srećan sam kad vidim rezultate našeg rada. Hvala vašim kompanijama. Neverovatno kakav je napredak napravljen. Ovo je vrlo komplikovan tunel. Idemo i na vreme i malo ispred vremena – naveo je Vučić.

Kazao je da se tokom gradnje štitila i životna okolina i vazduh.

Ukazao na to da je ovo deo politike kineskog predsendika „Jedan pojas, jedan put“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari