Aleksandar Vučić počasni građanin Žagubice 1Sa sednice Foto: M.V.

Predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić biće počasni građanin Žagubice, tako su odlučili odbornici u ovoj Homoljskoj opštini na sednici održanoj prošle nedelje.

Prisutni odbornici na toj sednici lokalnog parlamenta u Žagubici jednoglasno su odlučili kojom će na Dan Opštine, 25. septembra, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biti uručeno najveće priznanje Opštine „zvanje počasnog građanina Opštine Žagubica“.

U obrazloženju Odluke navedeno je da je Aleksandar Vučić još od svojih prvih političkih koraka pokazivao posebno interesovanje za životne probleme, posebno infrastrukturne, građana Opštine Žagubica, sa vizijom i konkretnim merama kako te probleme rešavati, kao i to da je predan i marljiv u ostvarenju svojih ideja.-Predsednik je u više navrata obilazio našu opštinu, prvo kao opozicioni lider, zatim kao premijer i sada kao predsednik Republike, sa željom da u razgovoru sa političkim rukovodstvom Opštine i njenim građanima, utvrdi moguće načine rešavanja egzistencijalnih pitanja, kao i pravce razvoja, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za život, rad i opstanak ljudi na prostorima Homolja. Jedan od rezultata njegovog višegodišnjeg zalaganja jeste potpuna rekonstrukcija, odnosno izgradnja deonice regionalnog puta Petrovac – Žagubica u dužini od 24 kilometra. Izgradnjom ove deonice Opština Žagubica ostvarila je višestruku i dugo očekivanu korist koja se ogleda u približavanju Opštine razvijenim privrednim i drugim centrima u Republici, privlačenje potencijalnih investitora, stvaranje osnovnog preduslova za razvoj turizma. Takođe, predsednik svojim ogromnim autoritetom predano radi na traženju strateških partnera koji bi uložili svoj kapital u otvaranje proizvodno – prerađivačkih kapaciteta i zaposlili veliki broj mladih ljudi, rečene je u obrazloženju Odluke Opštinskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari