Vučić najavio povećanje plata u Vojsci, a posle odgovarao Đilasu, rekao da poznaje Šolaka i da će ići na sistematske preglede 1Aleksandra Vučić u poseti Kobrama: Printskrin TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas specijalnu vojnu jedinicu „Kobre“, koja brine o njegovoj bezbednosti, a u obraćanju medijima kritikovao je Dragana Đilasa, pomenuo da poznaje Dragana Šolaka.

Vučić je učestvovao u polaganju kamena temeljca za izgradnju novog objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre”, u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu.

„Želim da svoje ratničke veštine nikada ne morate da upotrebite, a ako bude bilo potrebe, ako nas agresor na to natera, siguran sam da ćete biti prvi koji se bespogovorno odazvaju, kao što je to bilo i ranije“, rekao je Vučić.

On je u zvaničnom delu polaganja kamena temeljca najavio „novo povećanje plata pripadnicima Vojske u narednim mesecima“, dodajući da na njih računa „kada je u pitanju odbrana zemlje i odvraćanje potencijalnog agresora“.

Vučić je kazao da je „pitao stotinu pripadnika ’Kobri’“ šta misle o ovom novom objektu i da mu je svako od njih rekao da se time ispunjavaju svi njihovi profesionalni snovi.

„Verujem da će novih 15 hiljada kvadrata zadovoljiti vaše potrebe i doprineti vašoj borbenoj gotovosti“ rekao je on, dodajući da će ovaj objekat imati prostrane učionice, moderne streljane, specijalizovane prostore za fizičku i taktičku obuku, kao i za sport i rekreaciju.

U Vučićevoj pratnji bio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je razledao lokaciju i razgovarao sa radnicima.

Dan pre posete „Kobrama“ Vučić je u video obraćanju preko društvenih mreža izjavio da se protiv njega sprovodi revolucija sa idejom da bude ubijen.

Vučić najavio povećanje plata u Vojsci, a posle odgovarao Đilasu, rekao da poznaje Šolaka i da će ići na sistematske preglede 2
Printskrin TV Pink

Obraćanje novinarima

Posle kratkog zvaničnog dela, Vučić je odgovarao na pitanja novinara, a prvo je glasilo da komentariše objavu Dragana Đilasa, lidera SSP i poslanika da treba da se leči.

Đilas je tom objavom reagovao na video poruku Vučića od petka. U poruci je Vučić kazao da su proteklih dana učestale pretnje državnim organima, političarima, tužiocima, sudijama i naučnicima koji su se drznuli da kažu istinu i da se „suprostave narativu tajkuna i kriminalca Dragana Šolaka i njegovih političkih slugu“.

„Došli su na ideju da bi trebalo, u cilju sprovođenja revolucije, da me ubiju. Mnogo puta su im govorili da im je to jedino rešenje, jer na izborima da pobede neće nikada. Ne zato što su pravila ovakva ili onakva, već zato što ih narod nikada nije hteo i nikada ih neće hteti“, poručio je Vučić, na šta je Đilas reagovao sa „čoveče idi leči se“.

Odgovor Đilasu – odlazak na sistematske preglede

Odgovarajući na pitanje novinarke TV Pink, Vučić je u kasarni Kobri kazao da ne misli da mu je zdravstveno stanje fantastično.

– Što se tiče činjenice da bi trebalo da se lečim, valjda ću uskoro i da obavim sistematski pregled, ne mislim da mi je stanje fantastično. Ne mislim da imam problem u glavi, nemam problem da me svako vređa. Problem je što u četiri reči, nije bio sposoban da ih napiše, već je u te četiri reči pogrešio, nije znao gde da stavi zapetu. Što se lečenja tiče, u pravu je, mnogi mi to govore. Nije trebalo da se leče oni koji su mislili o svojim bankovnim računima… Trebalo je da penzije budu dva puta manje, plate tri puta manje, da bih bio uspešan kao oni i da ne bi trebalo da se lečim. Bilo je zabranjeno da se ponosite time da ste deo vojske Srbije, ono što smo imali od svog naoružanja smo uništavali, topili. U pravu je, ja sam za lečenje, nisu oni… – rekao je Vučić.

Pomenuo je i da Đilasova rečenica jezički nije ispravna, odnosno da se vidi koliko Đilas „zna“ sprski jezik.

Predsednik Srbije je rekao i da poznaje Dragana Šolaka, vlasnika Junajted medija i da ga je jednom video, ali je napomenuo da u jučerašnjem obraćanju nije rekao da on želi da ga ubije, već da to žele neki iz kriminalnog miljea.

Međutim, odgovarajući na pitanje Petra Gajića sa N1, Vučić je ponovio optužbe da se radi na rušenju njegove vlasti prljavom medijskom kampanjom.

– Nisam ja iznosio, već ih vi iznosite i to po naređenju Šolaka. Svakoga dana, najprljavijom kampanjom, između ostalog, kako će Francuzi ovde da skladište nuklearni otpad. Između ostalog, nije mi problem kada iznosite uvrede da sam kriminalac, vođa mafije, psihopata, majmun, ludak, đubre, to sve iznosi Šolak svakoga dana na sovjoj televiziji. Nisam rekao da je ubica, nego kukavica, znam da je kukavica. Rekao sam da je kriminalac i tajkun i stojim iza svake izvgovorene reči. Postoji mnogo postupaka, videćemo šta će presuda reći. Ne mislim, nikada nisam rekao da on želi da me ubije, on bi voleo da to neko drugi obavi, da to nije on. Ima mnogo ljudi koji to žele iz kriminalnog miljea. Godinama kdo vas na televiziji slušao sam laži da sam napravio Jovanjicu, to jedna porodica trpi tri godine, sve dok vam vaša koleginica Jelena Zorić nije rekla da je to laž i da nema nigde Andreja i Aleksandra Vučića. Koliko ste puta slagali da sam ubio Olivera Ivanovića, Cvijana ili ne znam koga… Nije mi teško da to ponovim, da li ste razmišljali kakvu ste metu stavljali na čelo moje i članovima moje porodice. Rekli ste, a nemate pravo da tražite bilo koga ni za moju punoletnu decu, moje roditelje, brata, nemate pravo da uzimate njihove matične brojeve. Kako ništa niste našli rekli ste da su dobili zemlju kod Plandišta, a niste rekli da su to dobili jer im je majka umrla, sram vas bilo. Nasledili su to jer im je od pradede ostalo, ne znaju ni gde se to nalazi, izgovorio je, između ostalog, Vučić.

Rekao je i da će na nedelju dana premestiti kancelariju predsednika na Zapad Srbije, i konstatovao da su protesti protiv kopanja litijuma (u Zapadnoj Srbiji) sve malobrojniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari