Vučić u Republici Srpskoj na otvaraju dom zdravlja "Srbija": "Vučićevo ime biće uklesano u kamenu" 1Fot: Printscreen Pink

Za mene je danas ogromna čast što sam ovde. Nastavićemo da pomažemo, jer ne možemo da opišemo koliko nam po mažete opstankom na vašim ognjištima, poručio je predsendik Srbije, Aleksandar Vučić, na svečanosti u Stanarima u Republici Srpskoj, povodom otvaranja novog doma zdravlja “Srbija.

Prema njegovim rečima, Srbija je uložila u ovaj dom zdravlja oko 1,8 miliona evra.

Vučiću je uručena povelja zahvalnosti, a predsednik Srbije je poručio da narod u Srbiji voli Republiku Srpsku svim srcem.

– Sa Dodikom sam se dogovorio, šta god ja mislio o tebi ili ti o meni, šta god bilo, Srpska nikada ne može da ide protiv Srbije, a Srbija ne sme i nikada neće ići protiv Srpske. Nikada nam nisu bili tako pametno uređeni i uravnoteženi odnosi Srbije i Srpske. Nemamo problem ni sa kim. Poštujemo Hrvate, Bošnjake, Alabane i želimo da se poštuje Dektonski sporazum, međunarodni sporazum i da naš narod bude svoj na svome – naveo je on.

On je poručio da Srbija nikada neće dozvoliti ekzistencijalno ugrožavanje naroda u RS.

Vučić u Republici Srpskoj na otvaraju dom zdravlja "Srbija": "Vučićevo ime biće uklesano u kamenu" 2
Printscreen Pink

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ocenio je na svečanosti da je ovaj dan istorisjki za Stanare jer je došao Vučić.

Prema njegovim rečima, RS danas ne stoji jer joj je Srbija motor koji ju je obnovio.

Dodik je naglasio da Republici Srpskoj Vučićeve reči da srpski narod neće ponovo doživeti oluju, daju snagu.

Vučić u Republici Srpskoj na otvaraju dom zdravlja "Srbija": "Vučićevo ime biće uklesano u kamenu" 3
Foto: Printscreen Pink

On je poručio da RS ne ruši Dejtonski sporazum.

Predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić poručio je da niko nikad nije ulagao u RS kao Vučić i da će njegovo ime biti uklesano u kamenu.

– Mnoge stvari se danas ljujaju i ni u šta ne možemo da se pouzdamo, samo je jedna stvar sigurna, a to je Srbija – poručio je Stevandić.

Vučić u Republici Srpskoj na otvaraju dom zdravlja "Srbija": "Vučićevo ime biće uklesano u kamenu" 4
Foto: Printscreen Pink

Kako prenose mediji uoči Vučićevog dolaska u Stanare postavljeni su bilbordi na kojima se građani zahvaljuju predsedniku Srbije.

Prema pisanju medija iz RS, objekat doma zdravlja „Srbija“ površine je oko 1.700 kvadratnih metara, a smešten je u centru opštine uz regionalni put Doboj-Prnjavor.

Kamen temeljac položen je 15. jula 2022. Prvi je novoizgrađeni zdravstveni objekat od kako su Stanari postali opština 2014. Vlada Srbije u potpunosti je finansirala ovaj objekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari