„Dežurni vikar zbunjuje građane“: Sagovornici Danasa o Vulinovom predlogu da je Srbiji mesto u BRIKS a ne u EU

Ostavite komentar


  1. Bilo bi zanimljivo čuti da li gospodin Vulin nastupa sa intelektualnog,emocionalnog ili službenog stanovišta,pošto su ta tri elementa,vidno,u čestom sukobu unutar datog bića.

  2. zavrsis u zatvoru za 500 eura a ovi nasi drze vlast a ukrali milijarde. Normalno da nece u EU

  3. U pravu je tetkino dete, eUtanazija je put za liberalne idiote, koji dozvoljavaju da im zemlju vode bezmozgovići iz amerike.

  4. E moj Vuline ad briksa pare neces dobiti kao od Eunije ali to ne znaci nista ogranicenom bicu.

  5. Jedva čekam dan kada ova glupa i prepotentna spodoba bude deo davne ružne prošlosti Srbije. Uz sve ostale naravno.

  6. Njemui je mesto u Rusiji a ne u Srbiji. Mi mladi hocemo u EU a ne u taj tvoj Briks

  7. Маркони ,одличан коментар . Ови за вечере што су нек кмече.
    Брикс и Српски свет су садашњост и будућност
    Данас кукају невладинићи

  8. Sve u pravu čovek….ništa od onog što je nabrojao za BRIKS ne treba…..ima samo jedan uslov…mora da bude jaka diktatura….tamo nema slobode…

  9. Vulin „Jul je kul“ strajkbreker protiv svojih kolega studenata na protesti 96/97 protiv kradje izbora koju je Milosevic priznao …. neverovatno da je takav covek i dalje u javnosti

  10. U jednoj Evropskoj zemlji u kojoj zive Evropljani ovakve diskusije uopste ne bi smelo da bude.

  11. Demokratsko smo društvo, raspisati referendum o svim krucijalalnim pitanjima: EU, Kosovo i Metohija, kopanje litijuma, R. Srpska, pa neka narod odluči.

  12. To je kompliment da je dežurni vikar, on je dvorska luda, ali ne plaća ga kralj nego mi, to je muka

  13. Pa, on je Vučiću isto što je Šešelj bio Slobi!
    Neće Srbija u EU ne zbog Vulina, nego zbog Vučića.

  14. Definitivno je operis’o uši. Možda još ponešto, ali uši definitivno.

  15. U autorskom tekstu za list Politika, Vulin je objasnio zbog čega smatra da Srbija treba da razmotri BRIKS kao alternativu Evropskoj uniji.

    „Cilj ovog teksta nije da upoređuje ili suprotstavlja BRIKS i EU, već da pokaže da postoji alternativa EU, za koju duboko verujem da je bliže kraju nego početku, a posebno sam uveren da u tom klubu nema mesta za Srbiju, čak ni da se odrekne Kosova i Metohije“, objašnjava Vulin.

    Pored toga, Vulin objašnjava da je BRIKS bolja opcija za Srbiju, jer „za članstvo u BRIKS-u nije potrebno usvojiti zakone koji su napisani van granica naše zemlje“. Jeste tako! zato i jeste bolje uz briksa !!!

  16. Takođe, ne treba zaboraviti da je vulinov Pokret Socijalista u prošlom sazivu Skupštine Srbije predao nacrt rezolucije o pridruživanju Srbije BRIKS-u tražeći da ovaj nacrt bude uvršten u skupštinsku proceduru.

    Podsetimo, ovaj tekst izlazi istog dana kada drugi funkcioner u vladi Srbije, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, prisustvuje sastanku ministara spoljnih poslova EU sa ministrima spoljnih poslova Zapadnog Balkana.

    Duško Lopandić, zamenik predsednika Foruma za međunarodne odnose, smatra da su ovakve izjave Aleksandra Vulina bizarne, pogotovu imajući u vidu njegovu funkciju potpredsendika Vlade.

  17. Vulini, Vucici, Dacici i ostali polit – pacici, odrazavaju volju i stremljenja vecine srpskog naroda.

  18. Zna Volin dobro da mirnu starost u Srbiji može da dočeka samo ako Srbija bude van EU i zakona tog standarda , a sa nekim srpskim Lukašenkom , Putinom ili Siom . U protivnom smeši se i njemu i bratiji ćorka . E sada , da li će Srbija svoju budućnost prilagođavati interesima ove bratije ili realnosti na njoj je da odluči . A realnost je da je Srbija sa svih strana okružena EU i da sa njom najviše sarađuje i u trgovini iu investicijama , a od nje dobija i najveću pomoć , a građani Srbije u stotinama hiljada rade u EU . To sve tako sa zemljama BRIKS a nikada neće biti slučaj .

  19. Politička lupetanja ovog nacionaliste i rusofila dosadila su i bogu i ljudima.

  20. @Србислава

    Најжалосније је што најмање 70% Срба заправо дели твоје мишљење. У противном Пинк би банкротирао.

  21. VesaD…Verovatno da mu vise ne salje,posto se gospodin odlicno snasao na drzavnim jaslama.Shvatio na vreme kako funkcionise ova (nazovi) drzava.

  22. Neće bratija u EU, a hoće pare. Da nije bilo EU za ovih 12 godina, kako se radi, ni penzije nebi primali!!
    U EU mora da uskladi zakone ,a tada:
    – nema organizovanog kriminala
    – namjestanhe tendera,
    – krade izbora,
    – postoji Ustavna podjela vlasi: samostalno pravosuđe, policija
    i
    -nema uzurpacije vlasti- diktature.
    Rad svih organa je transparentan
    A u BRIKSU kod Putina i Lukašenka nema i nije potrebno ništa.
    Tako da: budalu i siromaha nikada pomoć ne možeš!
    Hoće BRI

  23. I vrapci znaju da ovaj rus
    ki špijun,lobira za Rusiju i
    to Vučić dozvoljava jer i
    on misli isto ali evri iz EU
    umaju prednost.Sve je u
    ovoj skalameriji od držav
    e šizofreno i politika i sp
    oljna politika i vladar i nj
    egovi pioni.

  24. Bolje sa Rusima i Kinezima nego Americkim vazalima, ne znam sta vam nije jasno. Iz EU sve sto so mugli oni su nam uzali, „samo jos“ Kosovo pa mozemo da udjemo. Turska i Indija ulaze u BRIC s, pitanje je sta ce od zapada ostati.

Ostavite komentar


Politika

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna 9

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna

Nema sumnje da su predstavnici vlasti i institucija dobro zaštićeni i da se osećaju bezbedno, kao što nema sumnje da se građanke i građani tako ne osećaju i da opravdano strepe za svoju bezbednost, saglasni su sagovornici Danasa u komentarisanju tvrdnji predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova da je Srbija jedna od najbezbednijih država ne samo u Evropi, već i u svetu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.