"Gade mi se izdajnici svoje zemlje": Vulin odgovorio na optužbe ruskog aktiviste Pivovarova 1foto FoNet Aleksandar Barda

„Gade mi se izdajnici svoje zemlje i svog naroda, robija i prezir su najmanje što zaslužuju“, poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin povodom optužbi ruskog aktiviste Andreja Pivovarova da je kao tadašnji ministar unutrašnjih poslova, imao ulogu u njegovom hapšenju 2021. u Rusiji.

„Nisam o Pivovarovom i onom drugom robijašu obavestio bilo koga, jer se tim špijunima nisam bavio, to nije posao policije, špijunima sam se bavio kao šef BIA“, rekao je Vulin.

Dodao je da to mogu da posvedoče, kako tvrdi, pripadnici hrvatske, bugarske i albanske službe koje je, kako kaže, proterivao ili hapsio.

Pivovarov je na slobodi, tvrdi, zaslugom CIA, te da ga optužuje da je o njegovom agenturnom radu protiv sopstvene države Rusije izvestio njegovu državu Rusiju i da je zato uhapšen i osuđen ne u Srbiji, već u svojoj zemlji – Rusiji.

„U vreme kada sam vodio BIA agenti Pivovarov i onaj drugi su već bili na po zakonu im određenoj robiji. Ali, ako me pitate da li bih sprečio svaku obaveštajnu ili politički neprijateljsku aktivnost preduzetu sa teritorije Srbije, a prema bilo kojoj drugoj zemlji, odgovor je – da“, naveo je Vulin u saopštenju.

 

Poručuje da je činio i čini sve da Srbija ne bude zemlja koja se koristi za napade na bilo koga.

„Svako ko dođe u Srbiju da zloupotrebi našu teritoriju za izazivanje političke, ekonomske ili bezbednosne nestabilnosti bilo koje vlade, nije dobrodošao u Srbiju i zaslužuje bar progon, ako već nije uhapšen“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari