Aleksić: Čin Novakovićevog sina je posledica torture nad njegovim ocem 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da „nije za opravdavanje“ to što je sin predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislava Novakovića, Nikola Novaković, razbio staklo na prostorijama SNS-a u tom gradu, a da je taj čin „posledica torture, medijskog i institucionalnog iživljavanja“ koje njegov otac proživljava godinama unazad od režima Aleksandra Vučića“.

„To isto proživljavaju i drugi građani širom Srbije. Ono što je uradio Nikola Novaković u povratku sa proslave rođendana, nije poruka koju bi trebalo slati, pa čak i ako je reč i o ovakvom nenarodnom režimu, koji se obračunava sa svojim građanima zloupotrebljavajući institucije sistema“, rekao je Aleksić za portal Nova.rs, saopštili su iz Narodne stranke.

„Ko god se usudi da javno iznese svoje mišljenje, koje nije u saglasju sa onim što bi vlast želela da se govori, svaki opozicioni političar, svaki policajac, sudija, profesor, lekar, biva uništen od propagandno-tabloidne mašinerije režima, a često i njihove porodice preživljavaju užasno javno maltretiranje i linč“, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je „prebijena glava potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića mnogo snažnija poruka od razbijenog stakla na prostorijama SNS“.

„Staklo će se popraviti, ali će, bojim se, biti još mnogo još mnogo razbijenih i krvavih glava ako režim ne prestane sa ovakvim podelama i targetiranjem opozicije kao izdajnika, lopova i stranih plaćenika“, rekao je Aleksić.

Aleksić je podsetio da je „danas već treći dan od kako se niko iz vlasti i čelnika BIA ne oglašava“ o akciji u kojoj su agenti BIA nezakonito lišili slobode i fizički i psihički maltretirali člana Narodne stranke Konstantina Katića.

„Vlast od Predraga Koluvije, optuženog za najveću proizvodnju marihuane u Evropi, hoće da napravi narodnog heroja, a da sve koji su radili na otkviranju slučaja ’Jovanjica’ kroz medijsku mašineriju predstave kao zaverenike protiv države“, rekao je Aleksić.

„Posle akcije BIA u kojoj će Katić satima mučen, prebijan i teran da kleči, možemo sa pravom biti ozbiljno zabrinuti za naše živote i bezbednost“, zaključio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari