Aleksić: Imamo "avakse" od ministara u Skupštini, ja vozim traktor 1N1

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je za N1 da je javnost na sednici parlamenta mogla da čuje dosta stvari od opozicije koje se tiču zloupotreba u vezi s budžetom, a ocenio je i da pojedini ministri na sednici služe kao „avaksi“.

„Prva dva dana rasprave opozicija je mogla da iznese stavove u vezi sa budžetom. Sada su tokom raspave o amandmanima stvari otišle u drugom pravcu. Čini mi se da misnitri koji dolaze na sednicu, pre svega Aleksandar Martinović, Milica Đurđeviž Stamenkovski, Aleksandar Vulin, imaju zadatak da budu neka vrsta avaksa i da skreću pažnju s priče o budžetu“, rekao je Aleksić.

Dodaje da se trećeg dana rasprave manje govori o budžetu, ali da javnost ima prilike da čuje opoziciju.

„Važno je da građani čuju neke stvari koje ne mogu da čuju često ili mi nemamo gde da o tome govorimo. Svako ko je hteo da čuje, čuo je, kolege iz opozicije su iznele stvari koje su važne za Srbiju, za ekonomsku situaciju, za funkcionisanje poljoprivrede, zdravstva, službi bezbednosti…“, kazao je.

„Vozim traktor“

Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije), izjavio je danas na sednici na kojoj se raspravlja o rebansu budžeta za 2024. godinu, da je po zakonu sve što je dobio iz budžeta i radeći stekao.

Aleksić je na taj način odgovorio ministu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandru Martinoviću, koji je juče u Skupštini izneo podatke da je Aleksićevo domaćinstvo dobilo iz budžeta od 2015. godine oko četiri miliona dinara subvencija.

Aleksić: Imamo "avakse" od ministara u Skupštini, ja vozim traktor 2
Printskrin RTS

„Sve što sam dobio i stekao je po zakonu. Živim u Trsteniku, vozim traktor, berem, prskam i radim sve što treba i ne uzimam nadokanadu za odvojen život“, rekao je Aleksić.

Dodao je da je Trstenik 200 kilometara od Beograda, ali da ne uzima dodatak „kao Martinović za odvojeni život od 98.000 dinara mesečno zato što fingira da živi u Beogradu i odvojeno od porodice u Rumi“.

Aleksić je ponudio opkladu Martinoviću, koji je takođe juče rekao da je Aleksić podneo zahtev za kupovinu traktora iz sredstava IPARD-a, da će mu, ako je tačna ta tvrdnja, pokloniti traktor.

„Ako je tačno to što ste rekli o zahtevu za traktor, ako ga dobijem pokloniću ga vama, a ako nije tačno da za uzvrat date ostavku“, ponudio je Aleksić.

Optužio je Martinovića da „brutalno laže i manipuliše, a s obzirom da Srpsku naprednu stranku, pre nego što je postao njen član, finansiraju kriminalci, da ne očekuje izvinjenje ni prihvatanje opklade“.

Poslanici na sednici raspravljaju o 146 amandmana na rebalans, izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i još nekoliko akata, ali su se rasprave svele na međusobna optuživanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari