Aleksić: Ko poziva da izađemo na izbore, spreman je da podrži Vučića 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije, Miroslav Aleksić, kazao je danas da je bojkot početak kampanje za predstojeće slobodne izbore na kojima će opozicija učestvovati.

Ocenio je da su oni koji kažu da bi opozicija trebalo da izađe na izbore, spremni da daju podršku predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću.

„Kažu da se čelnici Šapca i Paraćina, Nebojša Zelenović i Saša Paunović, bore za svoje sredine, ali zašto bi Kragujevčani bili drugačiji od Šapčana? Zašto je Zelenovićeva fotelja vrednija od moje poslaničke u Skupštini Srbije? Možda moji sugrađani iz Trstenika žele da ja sedim u parlamentu. Nema razlike“, ocenio je Aleksić na izbornoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Kragujevac.

Aleksić je naveo da je problem u tome što neki ljudi neće da se žrtvuju i tako vrate poverenje građana.

„Izbori će biti prilika za opoziciju da povrati poverenje građana tako što će se odreći novca iz budžeta i funkcija i krenuti sa narodom na ulicu u borbu za slobodu. Samo ćemo se tako izboriti na slobodne izbore na kojima ćemo ih pobediti. Neće mnogo vremena proći do tih izbora“, kazao je Aleksić.

Dodao je da će parlament nastao posle izbora 26. aprila biti nelegitiman, jer milion i po građana neće imati svoje predstavnike u Skupštini.

Aleksić je pozvao građane koji su u proteklih osam godina glasali za SNS, da preispitaju da li žive bolje ili lošije i dodao da režim „laže“ da je program opozicije samo „Ua, Vučiću!“.

„To, naravno, nije tačno, ali mi nemamo gde da predstavimo naš program. Kada je održan televizijski duel u kojem smo mogli da kažemo za šta se zalažemo u poljoprivredi, zdravstvu, obrazovanju… Imamo programe za sve te oblasti, ali nemamo gde da ih predstavimo, jer živimo u potpunom mraku“, rekao je Aleksić.

Po njegovim rečima, Narodna stranka se ne bori za poslaničke i odborničke fotelje, jer je Srbija iznad sitnih ličnih interesa.

„Ako se sve svede na ‘šta ja dobijam’, onda svi dobijamo ovo u čemu danas živimo – Srbija propada, a dobro je samo onima na vlasti i njima bliskim ljudima, jer pune svoje džepove i ne zanima ih šta se dešava sa Srbijom. Zato moramo da promenimo sistem“, rekao je Aleksić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Kragujevac izabran je Boris Herman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari