Aleksić (NPS): Bilo je mnogo više opozicionih poslanika u Skupštini, nego što tvrdi Brnabić 1foto FoNet Milica Vučković

Poslanik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je večeras da je na početku današnje sednice Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o zabrani iskopavanja litijuma i bora, nije bilo nekoliko poslanika opozicije, ali da ih je bilo „mnogo više od broja koji je rekla predsednica parlamenta Ana Brnabić“.

„Izgleda da im je strategija bila da prekinu sednicu i kažu da nema kvoruma i kako je opozicija neodgovorna. Nas je bilo 90, a za kvorum je dovoljno prisustvo 84 poslanika“, rekao je Aleksić za televiziju Nova S, komentarišući tvrdnje Brnabić da je na početku sednice bilo samo 67 poslanika.

Današnja sednica Skupštine Srbije nije počela u 10 sati kako je bilo najavljeno, jer nije bilo kvoruma, već sat vremena kasnije, kada je predsednica parlamenta „zamolila“ poslanike vlasti, koji su i u 10 sati bili prisutni u sali, da obezbede kvorum.

 

Govoreći o predlogu izmena i dopuna Zakona o rudarstvu i geloškim istraživanjima, kojima 86 opozicionih poslanika traži zabranu iskopavanja bora i litijuma, Aleksić je naveo da bi za njega jedini pravi uspeh bio da se taj predlog usvoji u Skupštini Srbije, preneo je NPS u saopštenju.

Sednicu, kako je dodao, svakako vidi kao priliku da se građani, koji nemaju priliku da čuju stručnu javnost i poslanike koji zastupaju takve stavove, upoznaju sa tim šta za Srbiju znači otvaranje rudnika u Jadru i da „shvate da vlast nema nijedan argument zašto to nama uopšte treba i da nema nikakve koristi od tog projekta“.

Aleksić smatra da, ako se zakon ne usvoji, „borba mora da se nastavi“, kao i da bi „sigurno polovina poslanika vlasti podržala taj zakon kada ne bi dobili nalog šefa partije“.

„SNS je kriminalni klan i kao u svakom klanu u jednom momentu će početi da se tuku između sebe. Radujem se jer je to dobro za Srbiju da se raspadnu i tuku oko plena koji su nakrali uključujući Gašića, Đukanovića, Vučića, Malog i Anu Brnabić“, ocenio je Aleksić.

Prema njegovim rečima, opozicija im tim zakonom „daje slamku spasa da se odbrane od stranih kapitalista koji žele da čerupaju Srbiju i naša blaga zarad svoje koristi“

Ocenio je i da je danas 80 odsto građana Srbije protiv iskopavanja litijuma, kao i većina birača SNS i drugih vladajućih stranka, dok je „mali broj onih koji su za taj projekat, jer su neinformisani i prate narativ koji plasiraju državni mediji i tabloidi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari