Aleksić (NPS): Makronu milijarde, Kurtiju Kosovo a srpski narod prepušten sam sebi 1Foto FoNet Milica Vučković

Dok predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, srpski predsednik Aleksandar Vučić daje milijarde iz budžeta kupujući međunarodnu podršku, za to vreme njegov koalicioni partner Aljbin Kurti sprovodi završni udarac nad poslednjim ostacima srpske državnosti na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić.

Aleksić je u pisanoj izjavi povodom upada kosovske policije i specijalnih snaga u preostale objekte pod ingerencijom Srbije na Kosovu, među kojima su opštinske i administrativne službe ali i naučne ustanove u opštinama na severu, rekao da vlast „rasprodaje srpski narod i srpske teritorije i da to predstavljaju kao uspeh“, a da najviše strada narod „koji je prepušten sam sebi“.

Predsednik NPS je kazao da je „pogubna Vučićeva politika dovela ‘Kosovo’ do Saveta Evrope“.

„Vučić nas već deset godina plaši teškim danima pred Srbijom, što je samo odraz njegove nesposobnosti i direktne odgovornosti za ono što se dešava na Kosovu i Metohiji u poslednjih 12 godina“, izjavio je Aleksić.

On je podsetio da je pre Saveta Evrope Kosovo već bilo primljeno u Svetsku banku, Međunarodni monetarni fond, Međunarodni olimpijski komitet, Evropsku banku za obnovu i razvoj, CEFTU, Evropsku i Svetsku fudbalsku federaciju.

„Ukidanje srpskih institucija i dinara bio je završni čin gašenja države i proterivanja Srba sa KiM i to sve u saglasju Aleksandra Vučića i njegovog koalicionog partnera (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija“, upozorio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari