Aleksić o glasanju za smenu ministra policije: Sve bilo drugačije da se glasanje o tako važnoj temi najavilo dan ili dva ranije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da su danas, tek u 14 časova saznali da će glasanje za smenu ministra policije Bratislava Gašića u Skupštini Srbije biti u 17 sati.

Komentarišući zamerke da je za smenu ministra policije glasalo samo 37 poslanika opozicije iako je zahtev podnelo njih 61, Aleksić je u emisiji „Među nama“ objasnio da neki poslanici opozicije nisu bili tu, nisu bili na listi govornika i da bi sve bilo drugačije da se glasanje o tako važnoj temi najavilo dan ili dva ranije, prenosi Nova.rs.

„Međutim, ovo je bilo na prečac kao što se sve i dešavalo ovih nekoliko nedelja u skupštini. Tu nema nikakvog plana, ne znate kada će se raditi, do kada će se raditi. Ne verujem da se ozbiljnost tog zahteva može dovesti u vezu sa time da li su tu poslanici opozicije bili prisutni ili nisu prilikom glasanja, kao što vlast želi da predstavi“, rekao je on.

To, kako dodaje, suštinski ne menja stvar.

„Suštinsko pitanje je to da su poslanici vlasti o ovakvoj važnoj temi pokazali građanima Srbije kakvi su u stvari. Danas kada su glasali protiv razrešenja Bratislava Gašića oni su aplaudirali sami sebi, smejali se, na jedan omalovažavajući način odnosili su se prema poslanicima koji su glasali za njegovu smenu, duboko ne svhatajući svoju odgovornost kao narodnih poslanika“, istakao je Aleksić, dodajući da je kao roditelj i poslanik pogođen nivoom rasprave koja je bila u skupštini.

Poslanici SNS šalju rijaliti poruku svima koji se bore za bolje sutra, svima koji nedeljama protestuju, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari