Aleksić o incidentima na Severu Kosova: Žalosno je kakav čovek vodi Srbiju 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Miroslav Aleksić, potpredsednik i poslanik Narodne stranke, komentariše da je „žalosno kakav čovek vodi Srbiju“, povodom Vučićevog mitinga i situacije na Severu Kosova.

Dok Kurtijevi autobusi dovoze Srbe sa KIM na kontramiting u Bg, na severu Kosova Albanci preuzimaju opštine. Žalosno je kakav čovek vodi Srbiju, napisao je Aleksić u objavi na Tviteru.

U objavu je podelio i snimak sa Severa Kosova, gde je danas, nakon što su se oglasile sirene za uzbunu, došlo do incidenta u Zvečanu, kada su bačeni suzvac i šok bombe.

Iz Narodne stranke je medijima poslata i Aleksićeva pisana izjava, u kojoj se navodi:

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizuje kontramiting u Beogradu i dovlači Srbe sa severa Kosova i Metohije „Kurtijevim autobusima“, Albanci preuzimaju srpske opštine na severu pokrajine, jer je većina Srba po naredbi morala da dođe na skup SNS-a.

„Očigledno je da se Vučić dogovorio sa Aljbinom Kurtijem i da je sve do sada radio u dogovoru s njim kako bi Srbe na Kosovu i Metohiji i teritoriju Srbije predao Albancima“, rekao je Aleksić.

„Istorija će Vučiću zapamtiti izdaju Srba na Kosovu i Metohiji, uništavanje Srbije, nasilje, agresiju, kriminal, pljačku, nemoral, podele i mržnju koje je koristio kao sredstva opstanka na vlasti“, rekao je Aleksić.

Sve informacije u vezi sa tenzijama na Kosovu i sa mitingom SNS pratite u Danasovim BLOGOVIMA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari