Aleksić: Policija me bez razloga maltretirala pred detetom 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Policajac nije imao nijedan razlog da me drži sat vremena. Međutim, očigledno da je on iskoristio to što je mene zaustavio, sa nekim se konsultovao i onda je krenulo maltretiranje.

Kada sam mu rekao da mi je sin od pet godina u automobilu koji sve to gleda i da bi trebalo da krenem, on je rekao „mene to ne interesuje“ i nastavio da se ponaša drčno i bezobrazno – kaže Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, koji za Danas opisuje postupanje saobraćajne policije koja ga je zaustavila u subotu.

Aleksić navodi da je sve počelo tako što je krenuo da odveze sina u selo kod babe i dede. On je tada naišao na saobraćajnu patrolu, na mestu na kome, prema njegovim rečima, policija nikad ne stoji.

– Saobraćajac koji je već zaustavio jedno vozilo, videvši mene, krenuo je da maše rukama i da me zaustavlja. Nisam bio vezan kada je došao kod mene. Rekao mi je „niste vezani“, odgovorio sam „nisam, sad sam seo u auto i svratio u prodavnicu, nije nikakav problem“. Policajac je rekao „vratite auto pozadi“ i uzeo dokumenta. Kada sam se vratio nazad, on je otišao da piše prijavu za nevezivanje pojasa – priča Aleksić.

On kaže da je to trajalo desetak, petnaest minuta, te da je u međuvremenu video da policajac sa nekim telefonira u automobilu.

– Onda je tražio da me alkotestira, naknadno, posle svega toga. Onda sam shvatio da je, u stvari, nešto drugi po sredi i da nije problem moj nevezani pojas. Posle alkotestiranja koje je bilo negativno, pitao sam ga „o čemu se radi, zašto me držite, dajte tu prijavu, zapisnik i da idem“. Onda je policajac rekao „moramo da izvršimo još neke provere“, vratio se u auto i onda je to počelo da traje – priseća se Aleksić.

On je, kako navodi, u jednom momentu izašao iz automobila kako bi pitao da li postoji neki problem, na šta su mu policajci rekli da se vrati u auto, a jedan od njih je počeo da galami. Aleksić kaže da je rekao da će se vratiti i da samo želi da slika gde su ga zaustavili i šta se dešava.

– Vratio sam se u auto. Posle toga je on (policajac) izašao i stao pored auta. Ja sam ga pitao „šta ja čekam sad ovde, dete od pet godina je pored mene u automobilu“, na šta je on odgovorio „čekamo da stignu provere za vas i vaš automobil“. Pritom, policajac koji me je zaustavio me jako dobro zna; bio sam gradonačelnik, narodni poslanik, živim tu… Tako da je apsolutno bilo jasno da on radi nešto po nečijim instrukcijama – ističe Aleksić.

Tada je, kako navodi, izvadio telefon i krenuo da snima policajca. To je, prema njegovim rečima, bio trenutak kada je policajac počeo da se skriva i da beži iza auta. Aleksić kaže da je u tim trenucima policajac pozvao nekoga i pitao „šta da radim, snima me“.

– Ne znam šta mu je taj neko odgovorio. Uglavnom, on se vratio u auto i posle nekog vremena je došao i dao mi jedan zapisnik, a drugi nije. Ja sam odbio da potpišem, ali nisam odbio da primim. Imam pravo da ne potpišem zato što se ne slažem sa time, jer je on meni napisao kaznu i zato što sam izašao iz automobila i ne znam koju treću… Sve to je trajalo nekih sat vremena, bez ikakvog razloga, da bi se pola sata posle tog događaja u Alou već pojavila ta vest da sam ja bednik koji je maltretirao policajce. To je apsolutno nedvosmislen dokaz da je to sinhronizovana akcija. Otkud saobraćajni policajac da odmah dojavi novinarima Aloa da su mene zaustavili – pita Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je snimak postupanja policajca objavio na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari